Grönt nytt år!
Gott grönt år!
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.
Bästa tipsen!
Förrätter! Är inte det det bästa som finns, och här kan du ta ut svängarna! Jag tipsar om mina topp godaste förrätter jag någonsin ätit.
Vill du ha fler tips? Här hittar du alla våra förrätter.
Till nyår vill man ju lyxa till det med någor riktigt gott, eller hur? Här tipsar jag om bland annat gratinerade havskräfor toast skagen, råraka och en rykande varm löksoppa.

Nej men det här är så gott! En klassiker som står sig år efter år. Skagenröran serveras på smörstekt toast. Röran gör du enkelt med räkor, majonnäs och dill. Servera med en klick löjrom och citronklyftor. Jag lovar att du kommer att göra succé!

Om du älskar skaldjur så kommer du att trilla av stolen av denna underbart goda förrätt. Gratinera dina havskräftor med parmesan, persilja och citron. Servera gärna de gratinerade havskräftorna med citronklyftor, lite sallad och ett gott bröd. Så gott!

En av mina go to-rätter! Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

Otrolig förrätt att förbereda och så uppskattad. Den franska löksoppan är enkel, billig och erbjuder en rustik och värmande smakupplevelse. Soppan som huvudsakligen består av gul lök i en välsmakande buljong med vin, timjan och vitlök toppas med ett ljuvligt bröd- och osttäcke och gratineras i ugnen.

Den här rätten är lika vacker som den är god. Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

En till soppfavorit har vi här! Bisque är en tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, här använder vi hummer för att det är så himla himla gott!
Till en större bjudning hade jag valt en rätt som går att förbereda långt i förväg och kräver minimalt med ansträngning när gästerna väl är på plats. Soppa är ju fantastiskt vid sådana tillfällen. Håll soppan varm på spisen och ha varma skålar i ugnen. Sen är det bara att hälla upp när det är dags att servera.
Vill du hellre satsa på något kallt så skulle jag göra klassikern carpaccio och förbereda köttet på bakplåtspapper innan. Innan serveringen är det bara att lägga på tallrik dra av pappret och garnera med toppingen. Tänk på att lägga upp den en stund innan så den inte är kylskåpskall.
Till en mindre bjudning kan man tillåta sig att bjuda på nystekta, krispiga och varma rårakor. Mums så gott!
Många klassiker att välja på från listan, men välj förrätt efter säsong och anpassa efter menyn. Följs förrätten av en tung varmrätt så välj en lite lättare förrätt och tvärtom.
Det är också fint att hålla sig till ett och samma kulinariska tema igenom hela menyn.
De flesta av dessa förrätter går att förbereda innan men viktigast att välja en förrätt som du är bekväm med. Hellre kvalitativ tid med gästerna än att servera något superavancerat. Undvik också rätter som kräver stekning à la minute.
Gott grönt år!
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.
Gott nyttigt år!
Ett gott och nyttigt år får du med dessa härligt nyttiga skaldjursrecept
Gott slut!
Välj den förrätt, varmrätt och dessert som passar just din fest.
Vi tipsar om våra godaste pannacottor. Vad sägs om en krämig variant med nougat?
Gott nytt år
Skåla in det nya året med en bubblig och festlig drink.
Nyårsskål utan alkohol
Alkoholfria drycker och drinktips till såväl nyårsmeny som till nyårsfest.
Små munsbitar!
Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.
Ett gott nytt år!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Hur svårt kan det vara?
Vi har hittat recepten som kräver att du har tre år på dig att tillaga den. Varsågod!