Mina bästa förrätter jag någonsin ätit

Bästa tipsen!

Förrätter! Är inte det det bästa som finns, och här kan du ta ut svängarna! Jag tipsar om mina topp godaste förrätter jag någonsin ätit.
Vill du ha fler tips? Här hittar du alla våra förrätter.

Malidza.

Godare, enklare och roligare mat!

Kan man göra var dag enklare, godare och roligare med små medel? Jag tror det! Malidza heter jag och tillsammans ska vi sätta guldkant på vardagen!

Inspireras här

Kräftor, soppa, råraka och mycket mer

Till nyår vill man ju lyxa till det med någor riktigt gott, eller hur? Här tipsar jag om bland annat gratinerade havskräfor toast skagen, råraka och en rykande varm löksoppa. 

Mina godaste förrätter

  1. Toast skagen

    1. Toast skagen

    Betyg 4.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer

    Nej men det här är så gott! En klassiker som står sig år efter år. Skagenröran serveras på smörstekt toast. Röran gör du enkelt med räkor, majonnäs och dill. Servera med en klick löjrom och citronklyftor. Jag lovar att du kommer att göra succé!

    Toast skagen
  2. Gratinerade havskräftor

    2. Gratinerade havskräftor

    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Om du älskar skaldjur så kommer du att trilla av stolen av denna underbart goda förrätt. Gratinera dina havskräftor med parmesan, persilja och citron. Servera gärna de gratinerade havskräftorna med citronklyftor, lite sallad och ett gott bröd. Så gott!

    Gratinerade havskräftor
  3. Råraka med löjrom

    3. Råraka med löjrom

    Betyg 4.3 av 5.199 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer

    En av mina go to-rätter! Rårakor är en lyxig men enkel rätt som passar perfekt både som förrätt eller enklare varmrätt. Råriven potatis steks till tunna krispiga potatispannkakor i olja och smör. Toppa rårakan med löjrom, finhackad rödlök, syrlig gräddfil och gräslök.

    Råraka med löjrom
  4. Fransk löksoppa

    4. Fransk löksoppa

    Betyg 4.6 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.

    Otrolig förrätt att förbereda och så uppskattad. Den franska löksoppan är enkel, billig och erbjuder en rustik och värmande smakupplevelse. Soppan som huvudsakligen består av gul lök i en välsmakande buljong med vin, timjan och vitlök toppas med ett ljuvligt bröd- och osttäcke och gratineras i ugnen.

    Fransk löksoppa
  5. Carpaccio

    5. Carpaccio

    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Den här rätten är lika vacker som den är god. Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

    Carpaccio
  6. Bisque

    6. Bisque

    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    En till soppfavorit har vi här! Bisque är en tunn soppa av franskt ursprung som görs på skaldjur, här använder vi hummer för att det är så himla himla gott!

    Bisque

Några tips inför nyår

  • Vilken av dessa förrätter skulle du bjuda på till en stor nyårsmiddag och vilken skulle du välja till en lite mindre bjudning?

    Till en större bjudning hade jag valt en rätt som går att förbereda långt i förväg och kräver minimalt med ansträngning när gästerna väl är på plats. Soppa är ju fantastiskt vid sådana tillfällen. Håll soppan varm på spisen och ha varma skålar i ugnen. Sen är det bara att hälla upp när det är dags att servera.

    Vill du hellre satsa på något kallt så skulle jag göra klassikern carpaccio och förbereda köttet på bakplåtspapper innan. Innan serveringen är det bara att lägga på tallrik dra av pappret och garnera med toppingen. Tänk på att lägga upp den en stund innan så den inte är kylskåpskall.

    Till en mindre bjudning kan man tillåta sig att bjuda på nystekta, krispiga och varma rårakor. Mums så gott! 

     

  • Vilken förrätt är bäst att förbereda?

    Många klassiker att välja på från listan, men välj förrätt efter säsong och anpassa efter menyn. Följs förrätten av en tung varmrätt så välj en lite lättare förrätt och tvärtom.

    Det är också fint att hålla sig till ett och samma kulinariska tema igenom hela menyn.

  • Vad ska man inte bjuda på till förrätt om man vill behålla lugnet?

    De flesta av dessa förrätter går att förbereda innan men viktigast att välja en förrätt som du är bekväm med. Hellre kvalitativ tid med gästerna än att servera något superavancerat. Undvik också rätter som kräver stekning à la minute. 

Artiklar Visar 1736 stycken

Grönt nytt år!

Gott grönt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.

Nyårsskål utan alkohol

Nyårsskål utan alkohol

Alkoholfria drycker och drinktips till såväl nyårsmeny som till nyårsfest.

Läckra kanapéer

Små munsbitar!

Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.  

Avancerad nyårsmeny?!

Hur svårt kan det vara?

Vi har hittat recepten som kräver att du har tre år på dig att tillaga den. Varsågod!