Bild laddas

Kål - vacker, nyttig och prisvärd

Varför inte satsa på kål till middag? Den är både näringsrik och snäll mot plånboken. Här nedan listar vi våra favoritsorter!

  1. Bild laddas

    1. Grönkål

    Trendig kål som fått ett uppsving de senaste åren tack vare sitt innehåll av vitamin C och mineraler. Med sin kraftiga smak passar den bra i både sallader och smoothies. Du kan också göra knapriga chips genom att grilla bladen i ugnen. Grönkålen trivs bra i det svenska klimatet, vilket även gör den till ett miljösmart val.

    Tips: Recept med grönkål

  2. Bild laddas

    2. Spetskål

    Rå, ångad, fylld eller stekt? Du väljer! Denna bortglömda kålsort smakar bäst när den ger lite tuggmotstånd, och ska därför helst inte kokas. Spetskål är också bra för magen; den innehåller både kostfiber och massvis av vitamin C.

  3. Bild laddas

    3. Vitkål

    Kanske minns du riven vitkål från en dyster skolmatsal? Men denna nyttiga fiberbomb förtjänar bättre rykte än så. Vitkål innehåller vitaminer, järn och kalcium, håller länge i kylskåpet och är dessutom billig. Det kan inte bli bättre!

    Tips: Recept med vitkål

Frossa i citroner

Dra ner på saltet och krydda i stället med citron – både nyttigare och godare.
Bild laddas