Grönkålspasta

Grönkålspasta är enkelt att laga och gott att äta. Den här pastan görs med bland annat bananschalottenlök, vitlök, grönkål, smör, vin och grädde, och pricken över i:et parmesan som vänds ner på slutet. Slurp!

Ingredienser
4 portioner
Grönkålssås
3 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g färsk grönkål
2 msk smör
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chiliflakes
2 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 dl finriven parmesan eller pecorino
salt
svartpeppar (nymalen)
4 portioner tagliatelle
Till servering
ev hasselnötter, valnötter pinjenötter och/eller smulad ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2824 KJ / 674 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer