Pak choi med soja och sesam

59
4
Pak choi med soja och sesam

Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål, men med en betydligt snyggare look och härlig krispighet. Stek i smör och smaksätt med sesamolja och japansk soja. Vips har du ett suveränt tillbehör till ugnsbakad lax med ris eller nudlar med klar Kina-feeling!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Pak choi med soja och sesam

Ingredienser

4 portioner
600 g pak choi
25 g smör
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
sesamfrön

Till servering

ugnsbakad lax
ris eller nudlar

För alla

Gör glutenfri: servera glutenfria nudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar.

Näringsberäkning är exkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Sture

2022-01-30

Så oerhört enkelt att tillaga och så väldigt gott!

Mikaela

2021-03-16

Perfekt tillbehör till dumplings!

Julia

2017-09-04

Supergott! Gör om till en lunchrätt genom att tillaga champinjoner på samma sätt till!

Näringsvärde per portion

Energi 1782 KJ / 425 kCal
Fett 39 g
Salt 6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden