Pak choi med soja och sesam

35
3
Pak choi med soja och sesam

Pak choi är nära besläktad med kinesisk salladskål, men med en betydligt snyggare look och härlig krispighet. Stek i smör och smaksätt med sesamolja och japansk soja. Vips har du ett suveränt tillbehör till ugnsbakad lax med ris eller nudlar med klar Kina-feeling!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Pak choi med soja och sesam

Ingredienser

4 portioner
600 g
pak choi
25 g
smör
1 msk
sesamolja
2 msk
japansk soja
-
sesamfrön

Till servering

ugnsbakad lax
ris eller nudlar

För alla

Gör glutenfri: servera glutenfria nudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar.

Näringsberäkning är exkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Mikaela

2021-03-16

Perfekt tillbehör till dumplings!

Julia

2017-09-04

Supergott! Gör om till en lunchrätt genom att tillaga champinjoner på samma sätt till!

Christina

2016-11-07

Magiskt och suveränt gott! Äter den som förrätt eller som snacks. Till en maträtt är risken stor att detta tar slut först. 'Mums!

Näringsvärde per portion

Energi 1782 KJ / 425 kCal
Fett 39 g
Salt 6 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept