Broccolipesto med hasselnötter

6
0
Broccolipesto med hasselnötter

Broccoli är en mångsidig grönsak som även är god att äta rå. Som här i denna spännande broccolipesto med rostade hasselnötter, örtig salvia, vitlök och olivolja. En utmärkt smaksättare till pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Broccolipesto med hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
1/2 citron
2 skalade vitlöksklyftor
1 dl rostade hasselnötter
1 kruka salvia
1 1/2 dl olivolja
salt och peppar

Gör så här

Tips

Även broccolistammen går bra att äta rå. Skär bort det grova skalet på stammen och skär den i skivor. Mixa med i peston.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1777 KJ / 425 kCal
Fett 43 g
Salt 1.75 g
Kolhydrater 5 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden