Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolipesto med hasselnötter

Broccoli är en mångsidig grönsak som även är god att äta rå. Som här i denna spännande broccolipesto med rostade hasselnötter, örtig salvia, vitlök och olivolja. En utmärkt smaksättare till pasta eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela broccolin i mindre bitar.
  2. Pressa ut juicen ur citronen.
  3. Mixa broccoli, citronjuice, vitlök, hasselnötter och salviablad med olivolja till en smidig röra, gärna med lite bitar i. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera broccolipeston till pasta, som röra på bröd eller tillbehör till en bit kött, fågel eller fisk.

Tips

Även broccolistammen går bra att äta rå. Skär bort det grova skalet på stammen och skär den i skivor. Mixa med i peston.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 1/2 citron
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1 kruka salvia
  • 1 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1777 kJ / 425 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept