Broccolipesto med hasselnötter

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Broccolipesto med hasselnötter

Broccoli är en mångsidig grönsak som även är god att äta rå. Som här i denna spännande broccolipesto med rostade hasselnötter, örtig salvia, vitlök och olivolja. En utmärkt smaksättare till pasta eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Broccolipesto med hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g  broccoli
1/2   citron
2   skalade vitlöksklyftor
1 dl  rostade hasselnötter
1   kruka salvia
1 1/2 dl  olivolja
salt och peppar

Gör så här

Tips

Även broccolistammen går bra att äta rå. Skär bort det grova skalet på stammen och skär den i skivor. Mixa med i peston.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett43 g
Salt1.75 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Svensk pesto med hasselnötter och Folke
Betyg 4.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarens röda pesto
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga