Maträtter från 60-talet
Svensk mathistoria
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Millenienostalgi
Minns du när quinoa var nytt och spännande? När fika innebar chailatte, mastodontkanelbullar och superstora muffins? Här har vi samlat 5 recept som speglar millenieskiftets mattrender.
I början på 2000-talet var det många som valde den kryddiga och söta tedrycken från Indien. Helst i ett väldigt stort glas. Med varm, skummad mjölk och smaker som kanel, ingefära och kardemumma är denna latte ett roligare och godare alternativ till en vanlig kopp te.
Det finns en anledning till att surdegshotellen poppade upp i början på 2000-talet. Att baka surdegsbröd är både tidskrävande och svårt, men ack så gott när det väl är klart!
Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre.
I början på 2000-talet var quinoa nytt och spännande. Samtidigt blåste vindar från mellanöstern in över landet och alla restauranger började servera tabbouleh. Här har vi kombinerat det bästa av två världar och bjuder på en hälsosam bas till din mezetallrik.
Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som rosmarin, fänkål och soltorkade tomater är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning.
2001 startar ICAs serie med reklamfilmer, kallad "ICA-såpan". Från början var det tänkt att det skulle bli fem avsnitt. Idag är det världens längsta reklamsåpa, enligt Guiness rekordbok.
Svensk mathistoria
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Svensk mathistoria
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Svensk mathistoria
Här har vi dukat fram utsökta rätter från 50-talet.
Svensk mathistoria
För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.
Fixa temat
Festa som för 100 år sedan! Här är den kompletta guiden för 20-talet med experternas tips.
Mathistoria
Här har vi samlat nostalgiska recept som väcker 80-talet till liv!
Svensk mathistoria
När matvaror inte längre gick att handla fritt då åt vi falsk kalvfärs till middag.
Historielektion!
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Mathistoria
Länge sedan men ändå inte – här har vi samlat 90-talsmaten som håller fanan högt än idag. Så sätt gaffeln i wok, gino och tiramisu och njut!