Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 stora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker vitt och poröst gärna med elvisp i en bunke. Rör ner ett ägg i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten och rör om. Rör ner mjölken.
  4. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten till hälften i dem. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Kontrollera med en trästicka om muffinsen är klara efter att den har stuckits ner och dragits upp ska stickan vara torr. Låt dem svalna på galler.
  5. Frosting: Blanda samtliga ingredienser och vispa tills den tjocknar, gärna med elvisp. Rör ev. ner några droppar karamellfärg.
  6. Dekoration: Spritsa eller bred frostingen på muffinsen och garnera med bär, silverkulor, strössel och/eller krossade kakor.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.

Ingredienser

Portioner: 8-10 stora
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g färskost (23 %)
  • ev hushållsfärg
  • 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Dekoration
  • färska bär
  • silverkulor, strössel
  • krossade kakor
Lägg till i inköpslistan