Cupcakes
Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!
Ingredienser
8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost
ev hushållsfärg
Dekoration
färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt recept, blir en fast smet precis som man vill ha till muffins så de blir höga och inte flyter ut. Perfekt om man vill röra i bär/choklad eller liknande utan att det hamnar på botten. Baserat på tidigare kommentarer så gjorde jag en 1 1/2 sats smet. Det blev 18 st "normalstora" muffins. De blev perfekta 👌 frostingen vispar jag med elvisp, är den lös kan man blanda i mer mjukt smör och sedan ställa in i kylskåpet. Nya go-to receptet för cup cakes
Madelene
2024-11-02Otroligt rinnig frosting, fel på måtten??
Jenny
2024-06-28Halverade florsocker mängden. Kunde t o m ha tagit bort ännu mer.
Niloofar
2024-06-13