Cupcakes

Betyg 4 av 5.
2391 personer har röstat
35
Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Cupcakes

Ingredienser

8-10 stora
100 g  rumsvarmt smör
2 dl  strösocker
2   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk  bakpulver
1/2 dl  mjölk
8 - 10   stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g  rumsvarmt smör
4 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker
150 g  färskost
ev hushållsfärg

Dekoration

färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2391 personer har röstat

Kommentarer

Halverade florsocker mängden. Kunde t o m ha tagit bort ännu mer.

Niloofar

2024-06-13

Frostingen blev tjock och fin med extra florsocker, efter ca 2 dl extra blev den bra tyckte vi.

Magna

2024-04-20

Receptet var bra,lätt att göra trots att min elvisp gått sönder så jag fick röra ihop smeten och vispa för hand. Tyvärr tänkte jag inte på att teflonpannan jag hade var storlek mindre så själva kakorna blev lite övergräddade men smaken var god. Frostingen blev perfekt, trots ingen elvisp. Mitt barnbarn och jag älskade dem!

Marie

2024-01-08

Testa liknande recept

Cheesecake med bär
Betyg 3.8 av 5.
413 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trifle på vit chokladmousse med färskost
Betyg 3.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkla cake pops
Betyg 3.6 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria scones
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotskaka
Betyg 4.2 av 5.
1773 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangosmoothie med ingefära
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga