Cupcakes

Betyg 4 av 5.
2464 personer har röstat
37
Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Cupcakes

Ingredienser

8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost
ev hushållsfärg

Dekoration

färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2464 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt recept, blir en fast smet precis som man vill ha till muffins så de blir höga och inte flyter ut. Perfekt om man vill röra i bär/choklad eller liknande utan att det hamnar på botten. Baserat på tidigare kommentarer så gjorde jag en 1 1/2 sats smet. Det blev 18 st "normalstora" muffins. De blev perfekta 👌 frostingen vispar jag med elvisp, är den lös kan man blanda i mer mjukt smör och sedan ställa in i kylskåpet. Nya go-to receptet för cup cakes

Madelene

2024-11-02

Otroligt rinnig frosting, fel på måtten??

Jenny

2024-06-28

Halverade florsocker mängden. Kunde t o m ha tagit bort ännu mer.

Niloofar

2024-06-13

Testa liknande recept

Enkla cake pops
Betyg 3.6 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med bär
Betyg 3.8 av 5.
427 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trifle på vit choklad med färskost
Betyg 3.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polkagrischeesecake
Betyg 4.5 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostbollar med grönkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga