Cupcakes

1466
17
Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Skriv ut
Cupcakes

Ingredienser

8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost (23 %)
ev hushållsfärg

Dekoration

färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1466

Kommentarer

Sarah

2021-10-15

För rinnig frostigt, gick inte alls att få snyggt.

Binta

2021-06-27

Muffinsen blev jättebra, men frostingen alldeles lös. Kanske skulle vispat längre?

Redaktionen ICAse

2021-07-21

Hej Binta! Tråkigt att höra att frostingen blev lös. Det är tyvärr svårt att veta varför din frosting blev så lös. Det viktiga är att använda färskost med 23% fetthalt. Hoppas att du vill testa receptet igen och att du lyckas med frostingen nästa gång! Hälsningar Elina

Felicia

2021-06-23

jag tycker att det blev jätte gott jag ger den 5 stjärnor!!!!!!

Testa liknande recept