Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tabbouleh med quinoa

I början på 2000-talet blev den sydamerikanska örten quinoa populär på svenska tallrikar. Samtidigt blåste vindar från mellanöstern in över landet och alla restauranger serverade tabbouleh. Här har vi kombinerat det bästa av två världar och bjuder på en hälsosam bas till din mezetallrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något.
  2. Hacka persiljan. Dela, kärna ur och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  3. Blanda quinoa, persilja, tomat, lök, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Tillbehör: Servera med pita- eller libabröd och meze.
  5. Förslag på härliga meze recept: Mhamara paparikaröra, Cigarah bureyi ostrullar, Hummus, Baba ganouch auberginedipp och Dolmeh barge mo vinbladsdolmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port quinoa
  • 2 förp, färsk bladpersilja (à 20 g)
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Tillbehör
  • liba- eller pitabröd och meze
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer