UNDER 45 MIN | Medel

Wallenbergare med timjansky och lingon

Wallenbergare, det är en riktigt klassisk rätt. Här används frysta och färdiga Wallenbergare och då går det dessutom snabbt att laga rätten. Såsen i det här receptet vill du inte sluta äta av. Den görs med rödlök, timjan och fond som får koka ihop, det blir så gott. Servera med klassiska tillbehör som lingon och potatismos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lingon och socker. Rör om då och då tills sockret smält och bären är tinade.
  2. Skala och skiva lökarna. Stek löken sakta i smöret i en stekpanna. Hacka timjan fint och tillsätt i löken. Häll på fond, vatten och soja. Koka 5 minuter.
  3. Tillaga Wallenbergarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera Wallenbergarna med löksky, rårörda lingon, Potatismos och ärtor.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Repa all timjan som blir över och frys in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 4 röda lökar
  • 2 msk smör
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk brynt schalottenlöksfond
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk japansk soja
  • 4 frysta Wallenbergare biffar
  • smör eller matfett till stekning
Till servering
  • potatismos
  • gröna ärter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3156 kJ / 755 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept