Snabb sauté med biff, porter, kummin och rotsellerisallad
Lättlagad sauté eller stuvning av biff, med mustig porter, grädde och svamp. Kummin och timjan ger en välbekant husmanssmak. Servera med en fräsch spännande variant på råkost – sallad av råriven rotselleri, dijonsenap och vitvinsvinäger. God vardagsvariation!
Ingredienser
4 portioner
Rotsellerisallad
4 dl riven rotselleri
1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
2 msk matolja
peppar
Biffsauté
2 rödlökar
3 msk smör eller margarin
2 msk socker
1 tsk kummin (hel)
1 flaska porter (à 33 cl)
1/2 kruka färsk timjan
250 g svamp (gärna portabello)
2 dl vispgrädde
2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk kinesisk soja
500 g biff
flingsalt
peppar
Till servering
potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3272 KJ / 783 kCal
Fett44 g
Kolhydrater52.2 g
Protein37.5 g
Kommentar
Jättegott!!
Camilla
2012-11-30