Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabb sauté med biff, porter, kummin och rotsellerisallad

Lättlagad sauté eller stuvning av biff, med mustig porter, grädde och svamp. Kummin och timjan ger en välbekant husmanssmak. Servera med en fräsch spännande variant på råkost – sallad av råriven rotselleri, dijonsenap och vitvinsvinäger. God vardagsvariation!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotsellerisallad: Blanda sellerin med salt och vinäger. Låt stå ca 15 minuter. Blanda i senap och olja. Smaksätt med peppar.
  2. Biffsauté: Skala och strimla löken. Bryn löken i hälften av matfettet och strö över sockret.
  3. Stöt kumminen i mortel och blanda ner dem i löken. Lyft över i en stor gryta. Häll på porter och låt koka ihop ca 5 minuter.
  4. Repa timjanskvistarna och grovhacka bladen. Skär svampen i bitar.
  5. Tillsätt grädde, buljong och soja i grytan. Låt koka några minuter.
  6. Strimla och bryn köttet i resten av matfettet på hög värme tillsammans med svampen. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg ner kött och svamp i grytan och rör ner timjan. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera grytan med potatismos och rotsellerisallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och servera med lämpligt potatismos. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämplig porter (se SLV.se).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. By tut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotsellerisallad
  • 4 dl riven rotselleri
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • peppar
Biffsauté
  • 2 rödlökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kummin (hel)
  • 1 flaska porter (à 33 cl)
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 250 g svamp (gärna portabello)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 500 g biff
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • potatismos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3272 kJ / 783 kCal