Havets wallenbergare

21
14
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare är husmanskost när den är som bäst! Här görs biffarna av färs från fisk som blandas krämig med vispgrädde och steks gyllene. Serveras på klassisk vis med potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Havets wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk smör
salt

Wallenbergare

250 g laxfilé utan skinn
250 g torskfilé eller annan vit fisk utan skinn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
ca 2 dl ströbröd eller panko
rapsolja
smör

Till servering

rårörda lingon
kokta gröna ärtor
citronklyftor
dill

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Receptet har uppdaterats oktober 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Petter

2021-10-10

Efter att ni gjort om receptet blev det väldigt fina Wallenbergare! Otroligt gott!

Helene

2021-10-10

Katastrof! Riktigt dåligt recept. Blev bara en enda gegga av alltihopa trots att det följdes till punkt och pricka. Ta bort receptet!

Redaktionen ICAse

2021-10-11

Hej Helene! Våra kockar har nu sett över receptet och vi har lagt till 1 ägg för att smeten ska hålla ihop bättre. Hälsningar Elina

Emma

2021-10-05

Otroligt trevliga Wallenbergare. Se bara till att hälla grädden långsamt så blir smeten toppen.

Näringsvärde per portion

Energi 4926 KJ / 1178 kCal
Fett 88 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept