Havets wallenbergare

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
21
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare är husmanskost när den är som bäst! Här görs biffarna av färs från fisk som blandas krämig med vispgrädde och steks gyllene. Serveras på klassisk vis med potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Havets wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g  mjölig potatis
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
3 msk  smör
salt

Wallenbergare

250 g  laxfilé utan skinn
250 g  torskfilé eller annan vit fisk utan skinn
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1   ägg
2 dl  vispgrädde
ca 2 dl  ströbröd eller panko
rapsolja
smör

Till servering

rårörda lingon
kokta gröna ärtor
citronklyftor
dill

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat april 2024.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Hej, Tyvärr kan jag bara hålla med flera tidigare personer. Färsen blev bara en lös sås. Försökte rädda den dyra fisken med att tillsätta extra ägg och även vetemjöl, men tyvärr gick det inte att rädda. Jag råder er att se över receptet igen eller ta bort receptet

Alex andreas

2024-03-10

Hej Alex Andreas och övriga kunder som lagat havets wallenbergare! Vi har nu provlagat och justerat receptet och mängden vispgrädde är minskad. Hoppas ni alla vågar er på att laga dessa goda havets Wallenbergare igen. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-04-05

Otroligt dåligt recept! Det blir bara en sörja. Började hälla i vispgrädde och insåg att det aldrig skulle gå och rulla. Fick tillsätta vetemjöl för att slippa hälla ut allt och bli utan middag.

Rebecka

2023-11-19

Hej Rebecka! Vad tråkigt att resultatet inte blev bra. Smeten till Wallenbergare är traditionellt mycket lös i konsistensen vilket kan kännas ovant att jobba med. Hoppas att du vågar prova havets wallenbergare igen. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-11

Istället för vispgrädde blandade jag i 100 gram bonjour färskost pepparrot,perfekt konsistens och smak. Annika

Annika

2023-10-19

Näringsvärde per portion

Energi4013 KJ / 957 kCal
Fett66 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Wallenbergare
Betyg 3.9 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskkroketter med polenta-fries och kaprismajonnäs
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palt
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga