Havets wallenbergare

35
17
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare är husmanskost när den är som bäst! Här görs biffarna av färs från fisk som blandas krämig med vispgrädde och steks gyllene. Serveras på klassisk vis med potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Havets wallenbergare

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk smör
salt

Wallenbergare

250 g laxfilé utan skinn
250 g torskfilé eller annan vit fisk utan skinn
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
ca 2 dl ströbröd eller panko
rapsolja
smör

Till servering

rårörda lingon
kokta gröna ärtor
citronklyftor
dill

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Receptet har uppdaterats oktober 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Camilla

2022-02-06

Otroligt god maträtt. Tog dock lite mindre grädde i smeten samt bytte vitpeppar mot citronpeppar.

Lars

2021-11-10

Man får ha lite känsla för hur mycket grädde som ska tillsättas. Jag hällde på tills jag tyckte smeten var lagom. Det blev drygt 1 dl. Var inga problem att steka dem och de blev jättegoda.

Anders

2021-10-28

Håll igen på grädden annars blir smeten för lös. Men gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4926 KJ / 1178 kCal
Fett 88 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden