Viltwallenbergare med whiskylingon och rosmarinpotatis

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Viltwallenbergare med whiskylingon och rosmarinpotatis

Tycker du om vilt så är det här ett recept för dig. Laga till en Wallenbergare på viltkött och servera tillsammans med whiskylingon och rosmarinpotatis. Utsökt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Viltwallenbergare med whiskylingon och rosmarinpotatis

Ingredienser

4 portioner
400 g kall viltfärs eller nötfärs
2 dl frysta, tinade lingon
1/2 dl socker
2 msk whisky (kan uteslutas)
1 påse delikatesspotatis (à 900 g)
ca 2 1/2 msk hackad färsk rosmarin
3 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
ev saltgurka till servering
olivolja
smör
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Varför går det ej att skriva ut detta recept

Siv

2020-10-03

Enkelt, lätt och väldigt gott.. Höga smaker... Whiskylingon och rosmarinpotatis var ett lyft. Ett recept man återkommer till.

Anne-lis

2015-01-16

Succé.Hade krossad färsk timjan i färsen. Rårörda lingon gick också bra. Whisky i var smaksensationen! Lättlagad.Kommer att bli en fredagsfavorit. Tack.

Ewa

2011-12-01

Testa liknande recept

Whisky- och lingonsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltfärsbiffar
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med rostad potatis och vitlökskräm
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rusty Nail
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bärkompott
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smokey Martini
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga