Kalkon är festligt att bjuda på, skojigt och enkelt att laga, nyttigt och så väldigt väldigt gott! En kalkon räcker också till många och ugnssteks enkelt för bästa resultat. Allt du behöver till kalkonen är olivolja, salt och peppar.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2012
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna birgitta
2022-11-21Går det bra att frysa den färdiga kalkonen urbenad och klar att servera. Bra att ha när man har familjen hemma över julen. Birgitta
Agneta
2019-12-29Hade varit bra om man hade haft recept bara de olika delarna hur lång tid det tar och temperaturen ska vara. Ska göra Tuppbröst nu till Nyår skulle vilja veta hur länge man ska ha det inne i en stek påse och temp. Vikten är ca 500-600 gram per bröst
Redaktionen ICAse
2020-01-07Hej Agneta! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inga recept på tuppbröst men kolla gärna in vår artikel om innertemperatur (https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/) och följ temperaturen för kyckling när du lagar tuppbröst. Hur länge tuppbrösten ska lagas kan jag tyvärr inte hjälpa dig med men om du hittar ett recept med kycklingbröst som faller dig i smaken så kan den ge en fingervisning på tillagningstiden. Lycka till! Hälsningar Elina
Mikko
2018-12-17Då man har en panna/plåt med lite vatten, under plåten med kalkonen, så får man en "lite fuktigare" värme.