Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Kalkon är festligt att bjuda på, skojigt och enkelt att laga, nyttigt och så väldigt väldigt gott! En kalkon räcker också till många och ugnssteks enkelt för bästa resultat. Allt du behöver till kalkonen är olivolja, salt och peppar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
Ingredienser
8 portioner
1 färsk eller fryst kalkon (à 5-6 kg)
2 msk smält smör
2 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2634 KJ / 606 kCal
Fett26 g
Salt3.1 g
Kolhydrater0 g
Protein92 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det bra att frysa den färdiga kalkonen urbenad och klar att servera. Bra att ha när man har familjen hemma över julen. Birgitta
Anna birgitta
2022-11-21Hade varit bra om man hade haft recept bara de olika delarna hur lång tid det tar och temperaturen ska vara. Ska göra Tuppbröst nu till Nyår skulle vilja veta hur länge man ska ha det inne i en stek påse och temp. Vikten är ca 500-600 gram per bröst
Agneta
2019-12-29Hej Agneta! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inga recept på tuppbröst men kolla gärna in vår artikel om innertemperatur (https://www.ica.se/buffe/artikel/innertemperatur/) och följ temperaturen för kyckling när du lagar tuppbröst. Hur länge tuppbrösten ska lagas kan jag tyvärr inte hjälpa dig med men om du hittar ett recept med kycklingbröst som faller dig i smaken så kan den ge en fingervisning på tillagningstiden. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-07Då man har en panna/plåt med lite vatten, under plåten med kalkonen, så får man en "lite fuktigare" värme.
Mikko
2018-12-17