Mormor Irenes kalkonsås

39
1
Mormor Irenes kalkonsås

Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Mormor Irenes kalkonsås

Ingredienser

8 portioner
4 dl silad sky från kalkonen
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl portvin
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Avvai

2019-12-20

Kan man ta något annat istället för portvin?

Redaktionen ICAse

2020-01-03

Hej Avvai! Du kan prova att klicka i 1-2 tsk gelé (typ svart vinbär) kan fungera som ersättning, smaka av såsen! Plus lite vatten. För det man vill med portvinet är att tillföra såsen lite sötma (och smak). Lycka till! Hälsningar Michelle