Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mormor Irenes kalkonsås

Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp skyn i en kastrull tillsammans med vin och portvin. Låt koka ner tills ca 4 dl återstår (för 8 port).
  2. Tillsätt grädde och soja, låt koka ihop 3–4 minuter. Red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Sjud ca 2 minuter. Salta och peppra. Servera till Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl silad sky från kalkonen
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl portvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?