Mormor Irenes kalkonsås
Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
Ingredienser
8 portioner
4 dl silad sky från kalkonen
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl portvin
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god sås
Christina
2024-01-05Kan man ta något annat istället för portvin?
Avvai
2019-12-20Hej Avvai! Du kan prova att klicka i 1-2 tsk gelé (typ svart vinbär) kan fungera som ersättning, smaka av såsen! Plus lite vatten. För det man vill med portvinet är att tillföra såsen lite sötma (och smak). Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-03