Mormor Irenes kalkonsås

Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
2
Mormor Irenes kalkonsås

Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Mormor Irenes kalkonsås

Ingredienser

8 portioner
4 dl  silad sky från kalkonen
2 dl  torrt vitt vin
1/2 dl  portvin
2 dl  vispgrädde
1 tsk  kinesisk soja
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god sås

Christina

2024-01-05

Kan man ta något annat istället för portvin?

Avvai

2019-12-20

Hej Avvai! Du kan prova att klicka i 1-2 tsk gelé (typ svart vinbär) kan fungera som ersättning, smaka av såsen! Plus lite vatten. För det man vill med portvinet är att tillföra såsen lite sötma (och smak). Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-01-03

Testa liknande recept

Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Leverpastejsnittar med lingon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbär och portvin i clementinhalvor
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga