Mormor Irenes kalkonsås

Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
2
Mormor Irenes kalkonsås

Kalkon är en festlig rätt som räcker till många och passar vid alla tillfällen. Laga till en riktigt smaskig sås till kalkonen. Genom att använda skyn från kalkonen, och tillsätta lite vin, portvin och grädde får du en len och krämig succésås!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Mormor Irenes kalkonsås

Ingredienser

8 portioner
4 dl silad sky från kalkonen
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl portvin
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god sås

Christina

2024-01-05

Kan man ta något annat istället för portvin?

Avvai

2019-12-20

Hej Avvai! Du kan prova att klicka i 1-2 tsk gelé (typ svart vinbär) kan fungera som ersättning, smaka av såsen! Plus lite vatten. För det man vill med portvinet är att tillföra såsen lite sötma (och smak). Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-01-03

Testa liknande recept

Lammfilé med krämig polenta och kronärtskockssalsa
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé i ugn med salsicciafärs och apelsin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd pestopasta med kalkon
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga