Njut av en riktig Thanksgiving med en fantastiskt mör kalkon, fylld med bland annat bacon, selleri, färs och kryddor. En typisk amerikansk favoriträtt som serveras med kokta ärter och den sagolika såsen.
Ingredienser
8 portioner
1
kalkon
1
gul lök
4
selleristjälkar
1
paket bacon (à 140 g)
250
g
köttfärs
1
ägg
2
msk
senapspulver
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Pensling
2
msk
margarin
1 1/2
tsk
salt
Sås
sky
2 1/2
msk
maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
9
4 st
Kommentarer
Catherine
2013-07-18
This may be good but the stuffing recipe is nothing I have ever eaten or seen before.
Lars
2008-04-12
Jag gillar receptet men använder dijon-senap och Icas stora stekpåse.
Lina
2006-01-01
Jag har bara gjort kalkon med fyllning en gång tidigare men det här receptet var så mycket bättre! Såsen blev jättegod, fast jag tillsatte grädde. Inte är det så värst svårt heller, kalkonen "sköter" ju sig mer eller mindre själv i ugnen, öste bara ett par gånger. För en kalkon på knappt tre kilo tog det ca två och en halv timme. Väldigt gott! Rekommenderas!!
Kommentarer
Catherine
2013-07-18This may be good but the stuffing recipe is nothing I have ever eaten or seen before.
Lars
2008-04-12Jag gillar receptet men använder dijon-senap och Icas stora stekpåse.
Lina
2006-01-01Jag har bara gjort kalkon med fyllning en gång tidigare men det här receptet var så mycket bättre! Såsen blev jättegod, fast jag tillsatte grädde. Inte är det så värst svårt heller, kalkonen "sköter" ju sig mer eller mindre själv i ugnen, öste bara ett par gånger. För en kalkon på knappt tre kilo tog det ca två och en halv timme. Väldigt gott! Rekommenderas!!