Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Amerikansk kalkon med stuffing

Njut av en riktig Thanksgiving med en fantastiskt mör kalkon, fylld med bland annat bacon, selleri, färs och kryddor. En typisk amerikansk favoriträtt som serveras med kokta ärter och den sagolika såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och ta ur kalkonen om djupfryst används.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och strimla sellerin. Strimla baconet. Blanda färsen med ägg, lök, selleri och bacon. Krydda med senapspulver, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Fyll kalkonen med färsen och bind ihop eller fäst ihop med små trästickor. Lägg kalkonen i en långpanna.
  5. Pensling: Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 10 sek. Pensla kalkonen med matfettet och strö över salt.
  6. Tillaga kalkonen i nedre delen av ugnen i , ca 2 tim. Kontrollera att kalkonen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  7. Sås: Häll skyn som bildats i en kastrull och skumma bort fettet på ytan. Låt koka upp och rör i maizenaredningen. Låt koka någon min.
  8. Gröp ur stuffing och lägg den på ett serveringsfat. Skär upp kalkonköttet i skivor och bitar.
  9. Servera kalkonen med stuffing, sky, potatismos och ärter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kalkon
  • 1 gul lök
  • 4 selleristjälkar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 250 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk senapspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Pensling
  • 2 msk margarin
  • 1 1/2 tsk salt
Sås
  • sky
  • 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser
Lägg till i inköpslistan