Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stuffing med tranbär och salvia

Den här kalkonstuffingen får sin ljuvliga smak av tranbär och salvia, och är ett lika vackert som smakrikt tillbehör till kalkon. Stuffingen kan man om man vill antingen stoppa (”stuffa”) i kalkonen, men likväl tillaga och ätas vid sidan av.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina 100 g frysta tranbär eller använd färska (lingon går också bra). Finriv skalet av 1 apelsin och pressa ut juicen (ca 1 dl för 8 port). Blanda skal, juice och tranbär.
  3. Skala och finhacka gul lök. Fräs löken mjuk utan att den får färg i 50 g smör i en stekpanna.
  4. Rör ner färskrivet/mixat vitt bröd och finhackade salviablad i smöret. Tillsätt tranbärsblandningen och salt och blanda runt.
  5. Gör 16 bollar (för 8 port) av blandningen.
  6. Lägg dem i en ugnssäker form med 1 msk smör. Tillaga mitt i ugnen 15 minuter, ta ut och skaka formen efter några minuter så att smöret fördelas i formen. Servera till Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g frysta eller färska tranbär (lingon går också bra)
  • 1 apelsin skal och juice (1 apelsin motsvarar ca 1 dl pressad juice)
  • 1 gul lök
  • smör
  • 5 dl färskrivet/mixat vitt bröd
  • 20 färska finhackade salviablad
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?