Tranbär och portvin i clementinhalvor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tranbär och portvin i clementinhalvor

Clementinhalvor med tranbär och portvin är ett underbart gott och vackert tillbehör till kalkon, som serveras varma och förslagsvis läggs runt kalkonen. Skålarna av clementinhalvorna görs enkelt genom att pressa ut juicen. Tranbär och portvin ger tranbären en fantastisk smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg tranbär, apelsinskal, juice, gelé och portvin i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt småkoka utan lock tills tranbären är mjuka men inte
    sönderkokta, ca 5 minuter.
  2. Smaka av och tillsätt ev lite socker om det behövs. Servera i en skål eller i clementinskalen. Servera gärna till Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket frysta tranbär (à 225 g)
  • finrivet skal och juice av 1 apelsin
  • 1 burk rönnbärsgelé eller portvinsgelé (à 225 g)
  • 2 msk portvin
  • 4 clementiner
  • ev socker
Lägg till i inköpslistan