Rena, härliga smaker samsas i denna festrätt för annandag jul eller när middagsgästerna är många. Kalkonen stuffas med citron, salvia och vitlök. Serveras med gräddsås och fina små potatisar med rödlök och nötter.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Näringsvärdet är beräknat per portion inkl potatis och övriga tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Maja
2014-12-27Blev riktigt bra och en favorit på julbordet!! Kommer absolut att göras om. Glöm dock inte att Snitta med en kniv på insidan av låren och böja ut dem från skrovet – då kommer värmen åt runt om. Väldigt synd att få överstekt och torrt kött på bröstet bara för att köttet bakom låren inte har blivit klart i samma takt.