Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsstekt kalkon med saffran & citron

Ugnsstekt kalkon med saffran och citron tar sin tid att laga, men resultatet blir väldigt gott. Stek kalkonen i ugn och pensla med en blandning av saffran, olja, citron, salt och peppar. Servera med potatis och ugnsstekta äpplen med katrinplommon.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kalkonen i en djup långpanna.
  3. Blanda hälften mängd saffran med halva mängden vamt vatten och olivolja. Krydda med salt och peppar. Pensla kalkonen med saffransblandningen.
  4. Ugnsstek i ca 45 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C efter 15 minuter. Pensla kalkonen då och då, tills den fått en gyllene färg.
  5. Gör en ny saffransblandning av resterande mängd saffran och resten varmt vatten. Blanda i citronjuicen. Pensla kalkonen och häll även in blandningen i kalkonen.
  6. Stek i ytterligare 45 minuter. Skär upp kalkonen. Servera med potatis och ungsstekta äpplen med katrinplommon.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 kg hel kalkon
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl varmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan