Ugnsstekt kalkon med saffran och citron tar sin tid att laga, men resultatet blir väldigt gott. Stek kalkonen i ugn och pensla med en blandning av saffran, olja, citron, salt och peppar. Servera med potatis och ugnsstekta äpplen med katrinplommon.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2005
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Crystal
2007-11-04Förstår inte steg 4; "Ugnsstek i ca 45min. Sänk ungsvärmen till 175C efter 15min... " Ska kalkonen stekas i 45min sedan sänka ugnen efter ytterligare 15min? Eller ska ugnen sänkas efter 15min men kalkonen ska vara inne sammanlagt 45min? Verkar vara en väldigt god recept.
Birgit
2007-01-07070107 Stekte en kalkon på 3,5 kg för 8 personer. Den blev riktigt fin efter detta recept. Saffransmaken blandat med citron gav en härlig sås redd på maizena, grönsaksgratäng och potatisrosor till samt äpple och plommon ur ugnen.