Tomatkrydda | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Tomatkrydda

Gör din egen tomatkrydda! Det enda du behöver är tomatkvistar – själva tomaterna kan du spara till något annat gott. Använd kryddan till kött, fisk, såser, grytor … listan kan göras lång! Prova även göra tomatsalt och använd som bordssalt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda: Hacka tomatkvistarna grovt och torka i rumstemperatur ca 7 dagar.
  2. Mixa kvistarna, plocka eventuellt bort stora bitar.
  3. Använd som krydda till kött, fisk, såser, soppor, grytor etc.
  4. Salt: Hacka tomatkvistarna grovt och torka i rumstemperatur ca 7 dagar. Mixa kvistarna med salt, plocka eventuellt bort stora bitar. Använd som bordssalt.

För alla:

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
Tomatkrydda
  • tomatkvistar
Tomatsalt
  • 1 dl grovsalt
  • ca 4 tomatkvistar
Lägg till i inköpslistan