Pasta med tomatsås och rostad aubergine

14
0 Klimatsmart
Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Pasta är den bästa vardagsmaten! Servera pastan med tomatsås, aubergine och persilja, och du har en supergod middag klar. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Rostad aubergine

250 g
aubergine
2 msk
olivolja
2 krm
salt

Tomatsås

1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
1
förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk
torkad basilika
1/2 tsk
chilipulver
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
strösocker
4
port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)

Till servering

1 dl
hackad färsk eller fryst persilja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1722 KJ / 412 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept