Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
0Klimatsmart
Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Pasta är den bästa vardagsmaten! Servera pastan med tomatsås, aubergine och persilja, och du har en supergod middag klar. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Pasta med tomatsås och rostad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Rostad aubergine

250 g aubergine
2 msk olivolja
2 krm salt

Tomatsås

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)

Till servering

1 dl hackad färsk eller fryst persilja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1722 KJ / 412 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bucatini med auberginesås och tomatsallad
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med parmesan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baguette med rostade grönsaker, halloumi och hummus
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och tomatgryta
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta och aubergineragu med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga