Pasta med tomatsås och rostad aubergine
Pasta är den bästa vardagsmaten! Servera pastan med tomatsås, aubergine och persilja, och du har en supergod middag klar. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
Rostad aubergine
250 g aubergine
2 msk olivolja
2 krm salt
Tomatsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
4 port pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
Till servering
1 dl hackad färsk eller fryst persilja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1722 KJ / 412 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer