Bönstroganoff med ris

31
3
Bönstroganoff med ris

Tomatsås, ugnsrostade grönsaker och vita bönor är grunden i den här smakrika och mättande bönstroganoffen som passar perfekt när du snabbt vill ha middagen på bordet. Smaksätt med dijonsenap och hackad färsk persilja och servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Bönstroganoff med ris

Ingredienser

4 portioner
2 dl
ris
1/4
sats rostade grönsaker (se länk i steg 2)
1
förp, små kokta vita bönor (à 380 g)
3 1/2 dl
tomatsås gärna hemlagad (se länk i steg 3)
1/2 dl
vatten
2 dl
crème fraiche eller matlagningsgrädde
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Till servering

-
sallad
1 dl
hackad färsk persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche eller matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche eller matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är exkl. sallad.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Erika

2020-06-02

Såå gott! Hela familjen älskade de :D

Svetlana

2020-03-04

Det var so gott! Tack för dina recept

Anna

2019-04-26

Ser så enkelt ut, men blev så gott att jag inte kunde sluta äta.

Näringsvärde per portion

Energi 1986 KJ / 474 kCal
Fett 23 g
Salt 2.31 g
Kolhydrater 51 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept