Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

Betyg 4.6 av 5.
58 personer har röstat
6Klimatsmart
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Underbart vegetariskt alternativ som passar utmärkt på middags- eller buffébordet.

Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
6 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
300 g morötter
300 g kålrabbi
200 g gulbetor
1 1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
3 dl hackad persilja
2 påsar babyspenat (à 65 g)
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronsaft
1 msk paprikapulver
4 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

En återkommande rätt. Har alltid halloumi o vitlökssås på grekisk yoghurt till.

Anna

2023-08-01

Så himla god! Kommer absolut vara frekvent återkommande rätt hemma 🙌🏼

Rebecca

2020-06-29

Riktigt matig och god!

Marie elisabeth

2017-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1880 KJ / 452 kCal
Fett14.5 g
Salt0.64 g
Kolhydrater61.9 g
Protein10.8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tri tip steak med matvetetabbouleh
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh på matvete
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fattoushsallad med räkor i pita
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frö- och gryntabbouleh
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga