Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

49
5 Klimatsmart
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Underbart vegetariskt alternativ som passar utmärkt på middags- eller buffébordet.

Skriv ut
Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
6
port matvete
1
grönsaksbuljongtärning
300 g
morötter
300 g
kålrabbi
200 g
gulbetor
1 1/2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
3 dl
hackad persilja
2
påsar babyspenat (à 65 g)
rivet skal av 1
citron
3 msk
färskpressad citronsaft
1 msk
paprikapulver
4 msk
olivolja

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.

Gör så här

Tips

Tips för vegetariskt: istället för kyckling går det bra att servera med stekta vegobitar kryddade med samma kryddor som den Orientkryddade kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Rebecca

2020-06-29

Så himla god! Kommer absolut vara frekvent återkommande rätt hemma 🙌🏼

Marie elisabeth

2017-12-31

Riktigt matig och god!

Ellen

2017-04-13

Magisk rätt, vacker och så underbart god. Perfekt för stora sällskap, det blir mycket mat!

Näringsvärde per portion

Energi 1880 KJ / 452 kCal
Fett 14.5 g
Salt 0.64 g
Kolhydrater 61.9 g
Protein 10.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept