Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fattoushsallad med räkor i pita

Recept på en härligt matig och nyttig fattoushsallad med räkor, som är god att servera i pitabröd. Salladen fixar du enkelt av bland annat paprika, gurka, matvete, citron och räkor. Snabblagat och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur paprikan, skär den i mindre bitar.
  2. Skala och kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tunna skivor.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt och hacka örterna.
  4. Skölj matvetet och låt det rinna av väl.
  5. Tvätta och riv skalet av citronen. Pressa ur juicen och blanda med skalet och olivolja.
  6. Låt räkorna rinna av. Blanda grönsakerna med örter, matvete, räkor och citronoljan, smaksätt med salt och peppar. Rosta pitabröden i brödrosten och servera med fattoush salladen.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera att brödet inte innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk persilja
  • 2 msk koriander
  • 1 burk kokt matvete (à 410 g)
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar räkor i lake (à 360 g)
  • salt och peppar
  • 8 pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3625 kJ / 856 kCal