Rostad jordärtskockshummus
Kan man göra en hållbar hummus? Om man med hållbar menar klimatsmart så är svaret självklart ja. I den här rostade jordärtskockshummusen får du allt det goda från en klassisk hummus, men du får också den aromatiska och lena smaken från jordärtskockan. En delikatess som är både lätt- och närodlad.
Ingredienser
6 portioner
300 g jordärtskockor
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
ca 400 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronsaft (2 msk mostvarar ca 1/2 citron)
2 msk tahini (sesampaste)
1/2 tsk spiskummin
1 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1142 KJ / 273 kCal
Fett20.9 g
Salt0.9 g
Kolhydrater13.9 g
Protein5.5 g
Kommentar
Sagolikt god att äta nygjord och ljummen!
Charlott
2017-06-14