Eftersom fänkål har en ganska så karaktäristisk smak som lätt tar över måste man balansera upp den med andra komponenter! Här är det en matigare grynsallad med salt fetaost och härlig persilja samt ugnsrostade gulbetor. Mums tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra med fler alt vegetariska rätter. Svenska ingredienser som alla butiker har. Kommer att göra den fler gånger
Helene
2021-05-05Verkligen jättegott
Katarina
2020-10-24Oväntat gott! Rekommenderat andra att prova!
Ellinor
2020-10-10