Rostad fänkål med grynsallad

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
4
Rostad fänkål med grynsallad

Eftersom fänkål har en ganska så karaktäristisk smak som lätt tar över måste man balansera upp den med andra komponenter! Här är det en matigare grynsallad med salt fetaost och härlig persilja samt ugnsrostade gulbetor. Mums tycker vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Rostad fänkål med grynsallad

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
500 g gulbetor
1 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
1 citron (skalet till såsen och saften till grynsalladen)
2 dl smetana

Grynsallad

4 port matvete
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
150 g fetaost
1/2 dl solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Bra med fler alt vegetariska rätter. Svenska ingredienser som alla butiker har. Kommer att göra den fler gånger

Helene

2021-05-05

Verkligen jättegott

Katarina

2020-10-24

Oväntat gott! Rekommenderat andra att prova!

Ellinor

2020-10-10

Näringsvärde per portion

Energi3124 KJ / 747 kCal
Fett43 g
Salt1.6 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter
Betyg 4.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinisallad med mozzarella och mynta
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med matvete och getost
Betyg 3.8 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcrème
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga