Rostad fänkål med grynsallad

6
3 Klimatsmart
Rostad fänkål med grynsallad

Eftersom fänkål har en ganska så karaktäristisk smak som lätt tar över måste man balansera upp den med andra komponenter! Här är det en matigare grynsallad med salt fetaost och härlig persilja samt ugnsrostade gulbetor. Mums tycker vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Rostad fänkål med grynsallad

Ingredienser

4 portioner
1
fänkål (à ca 300 g)
500 g
gulbetor
1
rödlök
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
citron (skalet till såsen och saften till grynsalladen)
2 dl
smetana

Grynsallad

4
port matvete
1/2
kruka persilja
1 msk
olivolja
150 g
fetaost
1/2 dl
solrosfrön

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Katarina

10/24/2020

Verkligen jättegott

Ellinor

10/10/2020

Oväntat gott! Rekommenderat andra att prova!

Eva

10/6/2020

Detta va inte så gött.

Näringsvärde per portion

Energi 3124 KJ / 747 kCal
Fett 43 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 60 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept