Rostad fänkål med grynsallad
Eftersom fänkål har en ganska så karaktäristisk smak som lätt tar över måste man balansera upp den med andra komponenter! Här är det en matigare grynsallad med salt fetaost och härlig persilja samt ugnsrostade gulbetor. Mums tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (à ca 300 g)
500 g gulbetor
1 rödlök
1 msk olja
salt
peppar
1 citron (skalet till såsen och saften till grynsalladen)
2 dl smetana
Grynsallad
4 port matvete
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
150 g fetaost
1/2 dl solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3124 KJ / 747 kCal
Fett43 g
Salt1.6 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra med fler alt vegetariska rätter. Svenska ingredienser som alla butiker har. Kommer att göra den fler gånger
Helene
2021-05-05Verkligen jättegott
Katarina
2020-10-24Oväntat gott! Rekommenderat andra att prova!
Ellinor
2020-10-10