Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tabbouleh på matvete

Tillaga en härlig, arabisk matvetesallad med mjuk myntasmak! Blanda samman din smakliga tabbouleh av söta tomater, persilja, mynta, gurka, varmt matvete och krispig lök med olivolja. Servera din snabba, matiga sallad med smarriga oliver.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda persilja, mynta, gurka, tomater och lök i en skål.
  3. Vänd ner matvetet med allt det hackade. Stänk över olivoljan och blanda allt noga. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera med extra mynta och ev oliver.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner matvete
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 msk färska myntablad
  • 1/2 grön gurka i små bitar
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 rödlökar
  • 4 1/2 msk olivolja med citronsmak alt olja och pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • ev 16 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!