Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frö- och gryntabbouleh

Klassisk libanesisk sallad med en dinner boost! Denna Tabbouleh är fylld med fröer, gryner, persilja och fräscha grönsaker. I salladen används röd dinner booster som är en frö- och grynblandning med röd quinoa, hirs, bovete och amarant. Gott, matigt och nytänkande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka dinner booster enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  2. Skala och finhacka löken. Dela tomaterna, krama ur kärnorna och tärna tomatköttet. Hacka persiljan. Skölj och riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  3. Blanda dinner booster, lök, tomat, persilja, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera till meze eller som tillbehör till kyckling, kött, fisk, vegetariskt eller grytor.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Dinner booster kan innehålla spår av gluten.

Tips

Servera gärna med citronklyftor och toppa med persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port grynblandning (gärna röd dinner booster med quinoa, hirs och amarant)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 förp färsk bladpersilja (à 20 g)
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer