Tri tip steak med matvetetabbouleh

2
0
Tri tip steak med matvetetabbouleh

Denna tri-tip steak har en pepprig smak då den är kryddad med tre sorters peppar: vitpeppar, svartpeppar och grönpeppar. Servera köttet grillat tillsammans med en variant på tabbouleh där vi använder matvete istället för bulgur.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Tri tip steak med matvetetabbouleh

Ingredienser

4 portioner
1 dl matvete
ca 100 g bladpersilja
1 rödlök
3 tomater
3/4 dl citronjuice (3/4 dl motsvarar 1-2 citroner)
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 citroner
600 g tri-tip steak trippel peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2075 KJ / 498 kCal
Fett 29 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 20 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden