Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Tri tip steak med matvetetabbouleh

Denna tri-tip steak har en pepprig smak då den är kryddad med tre sorters peppar: vitpeppar, svartpeppar och grönpeppar. Servera köttet grillat tillsammans med en variant på tabbouleh där vi använder matvete istället för bulgur.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  2. Finhacka persiljan. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i tärningar.
  3. Blanda persilja, lök, tomater, citronjuice och olivolja med matvetet. Krydda med salt och peppar.
  4. Dela citronerna i halvor. Grilla köttet över direkt värme ca 5 minuter, eller stek det i en stekpanna, vänd då och då. Grilla eller stek citronerna tills de får fin färg.
  5. Servera köttet med tabbouleh och grillade citroner.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matvete
  • ca 100 g bladpersilja
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 3/4 dl citronjuice (3/4 dl motsvarar 1-2 citroner)
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 citroner
  • 600 g tri-tip steak trippel peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2075 kJ / 498 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer