UNDER 15 MIN | Enkel

Paprika- och harissayoghurt

På en mezetallrik finns det alltid minst en svalkande yoghurtsås. Tillsammans med en välkryddad kycklingrätt är denna paprika- och harissayoghurt perfekt i sin enkelhet. Harissakryddan sätter fart på den milda yoghurten och smakar fint ihop med den grillade paprikan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna paprikan.
  2. Blanda paprikan med yoghurt och harissa. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g grillad paprika (från burk)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 - 2 tsk harissa
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 280 kJ / 68 kCal