Paprika- och harissayoghurt
![Paprika- och harissayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152248/cf_259/paprika-_och_harissayoghurt.jpg)
På en mezetallrik finns det alltid minst en svalkande yoghurtsås. Tillsammans med en välkryddad kycklingrätt är denna paprika- och harissayoghurt perfekt i sin enkelhet. Harissakryddan sätter fart på den milda yoghurten och smakar fint ihop med den grillade paprikan.
![Paprika- och harissayoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152248/cf_259/paprika-_och_harissayoghurt.jpg)
Ingredienser
6 portioner
100 g grillad paprika (från burk)
3 dl turkisk yoghurt
1 - 2 tsk harissa
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi280 KJ / 68 kCal
Fett5 g
Salt0.65 g
Kolhydrater3.2 g
Protein2.2 g
Kommentar
Kan bara sägas med följande ord: Jag borde ha gjort mera !
Ing-marie a j a
2017-01-23