Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lax med rödbetstabbouleh

En fräsch hälsosallad med rödbetor som rostas mjuka i ugnen och sedan blandas med vit eller svart quinoa. Och så en bit lax i all enkelhet, stekt i panna. Toppa salladen med mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.

  1. Vispa ihop dressingen.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och skär betorna i grova bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olja och 2 tsk flingsalt. Rosta 30-40 minuter, tills de är mjuka.
  4. Tillaga under tiden quinoan enligt anvisning på paketet. Blanda den och betor med salt och peppar.
  5. Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skär i tunna skivor. Blanda med rucola och lite av dressingen.
  6. Skär laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja ett par minuter på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  7. Fördela tabboulehn på 4­ tallrikar.
  8. Lägg på laxen och toppa med gurk- och rucolasalladen, mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal (se Tips). Bjud resten av dressingen till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kanderat citronskal är pricken över i, men orkar du inte göra dem så ta färskt finrivet citronskal.
Tvätta och skala 1 citron. Skär/skala utan att det vita kommer med. Skär skalbitarna i mm-tjocka strimlor. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Sjud ca 5 minuter. Sila av skalen, lägg åt sidan och häll bort vattnet. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i kastrullen. Låt sjuda ett par minuter tills sockret lösts upp. Lägg i citronskalen och sjud ytterligare ca 15 minuter. Ta upp och lägg skalen på ett bakplåtspapper för att torka lite (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 kg rödbetor
  • 2 dl svart eller vit quinoa
  • 1/2 gurka
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • olivolja till stekning
  • salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Citrondressing
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta (finriven)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk färsk hackad oregano
Lägg till i inköpslistan