Lax med rödbetstabbouleh

15
3
Lax med rödbetstabbouleh

En fräsch hälsosallad med rödbetor som rostas mjuka i ugnen och sedan blandas med vit eller svart quinoa. Och så en bit lax i all enkelhet, stekt i panna. Toppa salladen med mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Lax med rödbetstabbouleh

Ingredienser

4 portioner
700 g
skinn- och benfri laxfilé
1 kg
rödbetor
2 dl
svart eller vit quinoa
1/2
gurka
1/2
påse rucola (à 65 g)
1/2 dl
skållad och skalad sötmandel
2 msk
granatäppelkärnor
-
olivolja till stekning
-
salt
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

Citrondressing

2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 msk
vit balsamvinäger
1 tsk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta (finriven)
1 dl
olivolja
1 msk
färsk hackad oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.

Tips

Kanderat citronskal är pricken över i, men orkar du inte göra dem så ta färskt finrivet citronskal.
Tvätta och skala 1 citron. Skär/skala utan att det vita kommer med. Skär skalbitarna i mm-tjocka strimlor. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Sjud ca 5 minuter. Sila av skalen, lägg åt sidan och häll bort vattnet. Lägg 1 dl socker och 1 dl vatten i kastrullen. Låt sjuda ett par minuter tills sockret lösts upp. Lägg i citronskalen och sjud ytterligare ca 15 minuter. Ta upp och lägg skalen på ett bakplåtspapper för att torka lite (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Claes

2016-03-24

Tack för vintipset! Vilken tillfällighet – idag ska vi äta Lax med rödbetstabbouleh (en favorit sedan länge) och i veckan köpte vi Brochet, Sauvignon Blanc, Val de Loire 2015 – kan inte bli bättre!

Filippa

2016-01-07

Vi bytte ut hälften av vit quinoa till svarta belugabönor (kokta m rosmarin/timjan/lagerblad/gnutta spiskummin), serverade på färsk spenat m pinjenötter o citron/ramslöksolja, citroncest på toppen gjorde susen! Stekte laxen så den fick knaprig skinnsida. Vit vin: Brochet, Sauvignon Blanc, Val de Loire 2015. Gifte sig fint!

Ingrid

2014-02-08

Inte i min smak. Skum smak på den svarta quinoan. I övrigt rätt smaklöst också.

Testa liknande recept