Baba ganouch- aubergindipp

47
1
Baba ganouch- aubergindipp

Paradrätten på mezebordet baba ganouj är en krämig auberginedipp med sesampastan tahini. För att få baba ganoujen riktigt mjuk och krämig så långbakas auberginerna i ugnen eller på grill. En rostad tomat rundar av auberginens beska. Servera aubergineröran tillsammans med pitabröd.

Baba ganouch- aubergindipp

Ingredienser

8 bufféportioner
3 auberginer
1 tomat
1/2 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl tahini
salt
1/2 citron
1 tsk citronsaft

Till servering

granatäppelkärnor olivolja, pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt till ”Tipset”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt i ”Tipset” mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt eventuellt med turkisk yoghurt eller färskost för mildare och lenare baba ganouj.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentar

Alexandra

2019-06-20

Bästa receptet på baba ganoush som jag prövat! Helt överlägset! Det är tomaten och mängden tahini som gör det.

Näringsvärde per portion

Energi 1172 KJ / 280 kCal
Fett 14 g
Salt 133 g
Kolhydrater 26 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden