Baba ganouch- aubergindipp

47
1
Baba ganouch- aubergindipp

Paradrätten på mezebordet baba ganouj är en krämig auberginedipp med sesampastan tahini. För att få baba ganoujen riktigt mjuk och krämig så långbakas auberginerna i ugnen eller på grill. En rostad tomat rundar av auberginens beska. Servera aubergineröran tillsammans med pitabröd.

Skriv ut
Baba ganouch- aubergindipp

Ingredienser

8 bufféportioner
3
auberginer
1
tomat
1/2
röd paprika
2
vitlöksklyftor
1 1/2 dl
tahini
-
salt
1/2
citron
1 tsk
citronsaft

Till servering

granatäppelkärnor olivolja, pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt till ”Tipset”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt i ”Tipset” mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt eventuellt med turkisk yoghurt eller färskost för mildare och lenare baba ganouj.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentar

Alexandra

2019-06-20

Bästa receptet på baba ganoush som jag prövat! Helt överlägset! Det är tomaten och mängden tahini som gör det.

Näringsvärde per portion

Energi 1172 KJ / 280 kCal
Fett 14 g
Salt 1.33 g
Kolhydrater 26 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept