Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost

16
1
Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost

Tabbouleh på quinoa med friska örter som mynta och persilja är perfekt som fräsch vardagsmat! Servera med granatäpple, stekta haricots verts, fetaost, rostad mandel och en ljuvlig citrondressing.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Quinoa tabbouleh med granatäpple och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 dl
quinoa

Dressing

1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
finrivet citronskal
2 msk
olivolja
1
granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl frysta granatäppelkärnor)
1
liten gurka
4
krukor bladpersilja
1
kruka mynta
-
salt
-
svartpeppar
1
stor schalottenlök (à ca 80 g)
150 g
haricots verts (bönor)
1 msk
olivolja
1 dl
rostade mandlar
2
förp fetaost (à 150 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Hanna

2021-02-08

Hej! Vad är det för bönor som menas under "Gör såhär"? Jag hittar inga bönor i ingredienserna, men det står att man ska steka lök tillsammans med bönorna? Mvh Hanna

Testa liknande recept