Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostrullar på filodeg 

Härligt frasiga rullar på filodeg fyllda med fetaost. Det är lite pyssligt att fylla och rulla degen men väl värt besväret. Servera gärna med klyftad citron och strö över finhackad persilja. Ett gott inslag på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 18 st.

  1. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med peppar.
  2. Lägg 2 ark filodeg på varandra. Skär i 6 rektanglar, ca 13 x 15 cm.
  3. Lägg 1 msk ostkräm i ena kortänden. Vik in långsidorna. Rulla ihop. Upprepa, det ska bli 18 rullar.
  4. Stek rullarna i omgångar gyllenbruna i rikligt med olja 1-2 minuter på varje sida. Stek inte för länge, då smälter osten ut. Låt svalna och servera.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i filodegen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost och matyoghurt. Kontrollera innehållet i filodegen.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 2 paket fetaost (à 150 g)
  • 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 rulle kyld filodeg (1 rulle motsvarar 250 g)
  • rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 467 kJ / 112 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept