Ostrullar på filodeg
Härligt frasiga rullar på filodeg fyllda med fetaost. Det är lite pyssligt att fylla och rulla degen men väl värt besväret. Servera gärna med klyftad citron och strö över finhackad persilja. Ett gott inslag på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
18 st
2 paket fetaost (à 150 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
2 krm svartpeppar
1 rulle kyld filodeg (1 rulle motsvarar 250 g)
rapsolja till stekning
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 18 st.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi467 KJ / 112 kCal
Fett7 g
Salt0.56 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentar
Sanslöst gott. Brukar klippa i lite färsk mynta i ostsmeten och ta i lite chiliflakes för mer sting. Penslar med ägg och kör i ugnen en kvart i 200-225 grader istället för att steka i olja.
Carola
2020-07-15