Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar
Tabbouleh är en libanesisk sallad med quinoa som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse. Med en rad spännande ingredienser som mynta, vitlök, kajennpeppar, kräftstjärtar och lax imponerar du vid middagsbordet med denna härliga orientaliska rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 dl quinoa eller bulgur
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
400 g färskrökt lax i tunna skivor
sallad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett27 g
Kommentarer