Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Tabbouleh är en libanesisk sallad med quinoa som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse. Med en rad spännande ingredienser som mynta, vitlök, kajennpeppar, kräftstjärtar och lax imponerar du vid middagsbordet med denna härliga orientaliska rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Ingredienser
4 portioner
2 dl quinoa eller bulgur
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
400 g färskrökt lax i tunna skivor
sallad till garnering
För alla
Gör glutenfri: använd quinoa. Bulgur innehåller gluten. Kontrollera innehållet i buljongtärningen, kan innehålla mjölk eller ägg.
Gör så här
Tips
Får du inte tag på quinoa så går det bra att använda bulgur i stället. Servera gärna salladen ljummen, så smakar den allra bäst.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett27 g
Kommentarer