Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Tabbouleh är en libanesisk sallad med quinoa som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse. Med en rad spännande ingredienser som mynta, vitlök, kajennpeppar, kräftstjärtar och lax imponerar du vid middagsbordet med denna härliga orientaliska rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt buljongtärning till kokvattnet.
  2. Blanda quinoan med olivolja, pressad vitlök och citronjuice medan de fortfarande är varma.
  3. Skär gurka och tomat i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda allt med quinoan. Smaka av med salt, kajennpeppar och eventuellt extra olivolja och citronjuice.
  4. Blanda vid servering ner hackad mynta, väl avrunna kräftstjärtar och servera med rökt lax och några salladsblad.

För alla

Gör glutenfri: använd quinoa. Bulgur innehåller gluten. Kontrollera innehållet i buljongtärningen, kan innehålla mjölk eller ägg.

Tips

Får du inte tag på quinoa så går det bra att använda bulgur i stället. Servera gärna salladen ljummen, så smakar den allra bäst.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl quinoa eller bulgur
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 400 g färskrökt lax i tunna skivor
  • sallad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden