Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

14
0
Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Tabbouleh är en libanesisk sallad med quinoa som bjuder på en kulinarisk smakupplevelse. Med en rad spännande ingredienser som mynta, vitlök, kajennpeppar, kräftstjärtar och lax imponerar du vid middagsbordet med denna härliga orientaliska rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

Ingredienser

4 portioner
2 dl quinoa eller bulgur
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
400 g färskrökt lax i tunna skivor
sallad till garnering

För alla

Gör glutenfri: använd quinoa. Bulgur innehåller gluten. Kontrollera innehållet i buljongtärningen, kan innehålla mjölk eller ägg.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på quinoa så går det bra att använda bulgur i stället. Servera gärna salladen ljummen, så smakar den allra bäst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden