Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

7
1
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar är en klassisk rätt som det finns många olika varianter av i Mellanöstern och länderna runt Medelhavet. Just dessa med namnet Dolmeh barge mo har persiskt ursprung. Otroligt goda små munsbitar på buffébordet eller till en massa meze.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Ingredienser

35 st
1 gul lök
2 msk olivolja
150 g lamm- eller nötfärs
1 dl hackad mynta
1 dl hackad persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk salt
1/2 krm peppar
1 förp kokta linser (à ca 300 g)
5 dl kokt kallt basmatiris
1/2 burk vinblad i lag (à 620 g)
1 msk strösocker
1 dl färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per vinbladsdolme.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Vanessa

2021-10-23

Vad är det för linser man ska använda i receptet? Röda linser? Gröna linser? Var lite otydligt :)

Näringsvärde per portion

Energi 192 KJ / 46 kCal
Fett 1.3 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 6.3 g
Protein 1.9 g
Läs mer om näringsvärden