Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

6
0
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar är en klassisk rätt som det finns många olika varianter av i Mellanöstern och länderna runt Medelhavet. Just dessa med namnet Dolmeh barge mo har persiskt ursprung. Otroligt goda små munsbitar på buffébordet eller till en massa meze.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar

Ingredienser

35 st
1
gul lök
2 msk
olivolja
150 g
lamm- eller nötfärs
1 dl
hackad mynta
1 dl
hackad persilja
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
paprikapulver
3/4 tsk
salt
1/2 krm
peppar
1
förp kokta linser (à ca 300 g)
5 dl
kokt kallt basmatiris
1/2
burk vinblad i lag (à 620 g)
1 msk
strösocker
1 dl
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per vinbladsdolme.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 192 KJ / 46 kCal
Fett 1.3 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 6.3 g
Protein 1.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept