Röd paprika rostas i ugn innan den mixas med valnötter, paprikapulver och olivolja till en knalligt orange röra. Bjud mhamara till grillat eller tillsammans med andra meze-rätter.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2013
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2021-11-08Hade inte valnötter hemma utan använde sötmandel istället och det blev helt gudomligt!
Anna
2020-08-11Hur länge håller mahamara i kylskåpet? Kan jag göra den 2 dagar innan festen?
Redaktionen ICAse
2020-08-12Hej Anna! Du kan absolut göra den 2 dagar innan festen. I en väl rengjord burk håller den sig bra i minst upp till en vecka. Se till att använda rena redskap när du tar av den. Bästa tipset att hålla koll på hållbarheten är att titta, lukta och smaka på den! 😉 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina