Mhamara paprikaröra
Röd paprika rostas i ugn innan den mixas med valnötter, paprikapulver och olivolja till en knalligt orange röra. Bjud mhamara till grillat eller tillsammans med andra meze-rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
4 portioner
3 röda paprikor
1 1/2 dl valnötter
2 krm paprikapulver
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi643 KJ / 154 kCal
Fett13 g
Salt0.87 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man frysa in mhamara?
Rickard
2024-01-27Hej Rickard! Det är inget vi testat men jag tror absolut att det går ska gå bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-29Hade inte valnötter hemma utan använde sötmandel istället och det blev helt gudomligt!
Anna
2021-11-08Hur länge håller mahamara i kylskåpet? Kan jag göra den 2 dagar innan festen?
Anna
2020-08-11Hej Anna! Du kan absolut göra den 2 dagar innan festen. I en väl rengjord burk håller den sig bra i minst upp till en vecka. Se till att använda rena redskap när du tar av den. Bästa tipset att hålla koll på hållbarheten är att titta, lukta och smaka på den! 😉 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-12