Mhamara paprikaröra  | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mhamara paprikaröra 

Röd paprika rostas i ugn innan den mixas med valnötter, paprikapulver och olivolja till en knalligt orange röra. Bjud mhamara till grillat eller tillsammans med andra meze-rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Grilla mitt i ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta.
  3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik. Låt stå ca 15 minuter. Låt svalna och dra av skalen.
  4. Mixa paprikorna med valnötter paprikapulver och olja med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 röda paprikor
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 643 kJ / 154 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept