Mhamara paprikaröra 

152
2
Mhamara paprikaröra 

Röd paprika rostas i ugn innan den mixas med valnötter, paprikapulver och olivolja till en knalligt orange röra. Bjud mhamara till grillat eller tillsammans med andra meze-rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Mhamara paprikaröra 

Ingredienser

4 portioner
3 röda paprikor
1 1/2 dl valnötter
2 krm paprikapulver
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Anna

2021-11-08

Hade inte valnötter hemma utan använde sötmandel istället och det blev helt gudomligt!

Anna

2020-08-11

Hur länge håller mahamara i kylskåpet? Kan jag göra den 2 dagar innan festen?

Redaktionen ICAse

2020-08-12

Hej Anna! Du kan absolut göra den 2 dagar innan festen. I en väl rengjord burk håller den sig bra i minst upp till en vecka. Se till att använda rena redskap när du tar av den. Bästa tipset att hålla koll på hållbarheten är att titta, lukta och smaka på den! 😉 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 643 KJ / 154 kCal
Fett 13 g
Salt 87 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden