Hummusdipp
Hummus är kikärtsröra som du smidigt fixar själv. Kikärtor, vitlök, citron och spiskummin bildar tillsammans denna härliga hummusdipp som passar perfekt på buffébordet. Servera gärna bröd och oliver till.
Ingredienser
8 portioner
1 burk kokta kikärtor (à 400 g)
3 msk fin olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tahini (sesam pasta, kan uteslutas)
1 tsk spiskummin
saften av 1 citron
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på tahinin. Annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
God att doppa bröd i eller på en buffé tillsammans med plockmat, grillat och grönsakssticks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi626 KJ / 149 kCal
Fett8 g
Salt0.34 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag ersatte tahini och spiskummin med 2 tsk torkad basilika, 3 vitlöksklyftor, salt och 2-3 krm chiliflakes för lite hetta och god smak. Uppskattat! Knut
Knut
2023-12-22Tillsatte lite chiliflakes, lite salt samt lite vatten.
Kerstin
2023-06-22Jag brukar ha i lite chili flakes för lätt hetta och pressad lime istället för pressad citron
Henrik
2022-07-02