Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Korv- och böngryta

Denna gryträtt med smakrik chorizo och vita bönor i tomatsås är en nyttig måltid som du snabbt tillagar till vardags. Med morötter och krossade tomater samman med den smakrika korven får du en varm gryta med stor matighet från bönorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i slantar. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar.
  2. Koka korv, lök och morötter i de krossade tomaterna under lock 10-15 min. Häll på de vita bönorna med sås och låt alltsammans bli varmt.
  3. Servera korv- och böngrytan med bröd och strimlad sallad.

För alla

Kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven om du inte tål gluten, mjölk, laktos eller soja. Kontrollera även innehållet på vita bönorna i tomatsås.

Tips

För en magrare gryta kan korven bytas ut mot magrare sådan tex chilikorv med 3% fett. Gröna tipset: Uteslut korven och tillsätt ytterligare 1 burk bönor om du vill ha en vegorätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kabanosskorvar, chorizokorvar eller frukostkorvar
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 förp krossade tomater gärna smaksatta med chili eller basilika (à 500 g)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 567 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer