Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vegosås med tomat

Den här vegetariska tomatsåsen med sojafärs och bönor är en ljuvlig vegospin på klassikern chili con carne. Stek på färsen och koka snabbt och enkelt ihop såsen i samma gryta. Servera med basmatiris och nygräddade minibaguetter för en utsökt vardagsrätt för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  3. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Fräs färsen i oljan i en het gryta.
  5. Sänk värmen och blanda ner bönorna och tomaterna. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  7. Servera grytan med ris, paprika, mangold och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sojafärsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minibaguetter
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 600 g sojafärs
  • 1 tsk olja
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 390 g finkrossade tomater med vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 röd paprika
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2958 kJ / 710 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer