Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Chili- och pepparrotsgryta med rotfrukter och färska kryddor, ett perfekt avslut på dagen! Den mustiga grytan serveras helst med en grillad sandwich och kryddrostade nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ingredienser
4 portioner
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
1 bit rotselleri (à ca 200 g)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
8 pärllökar
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl färskriven pepparrot
1/2 dl grovhackad dill
Gör så här
00:03:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi811 KJ / 194 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stMycket gott recept som jag kommer göra många gånger. Ska bara ta hälften av den vattenmängd som står i receptet då det blev lite mycket vätska kvar när allt var klart. Men som sagt, mycket gott var det.. mmmmmm.
Lennart
Jättegott! Följde receptet precis, det var en väldigt god kombination av dill och pepparrot. Precis som Elisabeth tyckte jag att grytan blev lite tunn - men lite redning fixade ju det snabbt!
Jenny
God i smaken, ja tog krossade tomater i basilika, uteslöt dillen.Men kalla detta gryta, det blev soppa, för mycket vatten i, annars jätte god
Elisabeth