Ugnsbakade rotfrukter

Betyg 4.1 av 5.
101 personer har röstat
6
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ugnsbakade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
600 g  potatis
2   palsternackor
4   morötter
200 g  rotselleri
1 msk  olivolja
salt
1   citron
3   kvistar färsk rosmarin

För alla 

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
101 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Lade till gul lök och spetspaprika. Gjorde en stor laddning så minst 60 min i ugnen. Supergott med en krovgryta till

Yvonne

2023-03-29

Supergott och enkelt!

Azhar

2021-01-31

Extra god kryddning med citronzest och rosmarin på en klassisk rätt.

Kristin

2019-06-21

Näringsvärde per portion

Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Viltwok med rotsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt strutsbiff med rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charkuteri på selleri med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsakspaj
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad rotsellerisoppa med svamp
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga