Ugnsbakade rotfrukter

Betyg 4.2 av 5.107 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ugnsbakade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
200 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
1 citron
3 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.107 personer har röstat

Kommentarer

Är det lika gott om man förbereder (inkl rosta dem) dagen innan och värmer på dagen efter?

Madeleine

2025-03-24

Hej Madeleine! Det är ju inte det tyvärr. Det går, absolut men det blir inte lika gott. Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-03-26

Är det gott att göra större sats än vad som går åt ?Har ensamhushåll

Ann gertrud

2025-03-04

Hej Ann Gertrud! Godast är att äta dem nyrostade, så mitt tips är att dela receptet med 4:a. Hälsningar Niclas

ICA-köket

2025-03-05

Lite rödlök var supergott

Ruth inga maj

2025-02-12

Näringsvärde per portion

Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Helstekt strutsbiff med rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad rotsellerisoppa med svamp
Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
Betyg 4.3 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp
Betyg 3.3 av 5.401 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad