Ugnsbakade rotfrukter
Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
200 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
1 citron
3 kvistar färsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergott! Lade till gul lök och spetspaprika. Gjorde en stor laddning så minst 60 min i ugnen. Supergott med en krovgryta till
Yvonne
2023-03-29Supergott och enkelt!
Azhar
2021-01-31Extra god kryddning med citronzest och rosmarin på en klassisk rätt.
Kristin
2019-06-21