Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rotfrukterna. Skär potatisen i klyftor och de andra i jämnstora bitar.Bre ut rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja och salta.
  3. Stek rotfrukterna i ugnen tills de är mjuka, ca 40 minuter.
  4. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det gula på citronen. Plocka av bladen från rosmarinkvistarna och hacka dem fint. Blanda citronskal och rosmarin och strö det på rotfrukterna.

För alla 

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 1 citron
  • 3 kvistar färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1068 kJ / 255 kCal