Kalops med smak av balkan
Än är det inte dags att lägga kalopsen på hyllan! Den klassiska svenska grytan serveras här med goda tillbehör från Balkan - det syrade smöret kajmak och krispig surkål. Servera gärna med kokt potastis eller ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
ca 800 högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
2 msk olja
1 1/2 msk vegeta (kryddblandning)
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 l vatten
2 1/2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 msk äppelcidervinäger
majsstärkelse
2 msk kajmak (+ extra som tillbehör)
Tillbehör
surkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett22 g
Salt2.68 g
Kolhydrater14 g
Protein42 g
Kommentarer
Jag körde 50cl öl extra och ca 10 små lagerblad. Kryddpepparn tog inte över alls! 30 går bra
Michael
2023-10-22Förstår inte hur det här receptet inte har högre betyg. Godaste kalopsen i världen. Köp en fin köttbit, koka minst en timme och glöm för guds skull inte kajmak (smetana).
Johan
2021-01-28