Kalops med smak av balkan

14
1
Kalops med smak av balkan

Än är det inte dags att lägga kalopsen på hyllan! Den klassiska svenska grytan serveras här med goda tillbehör från Balkan - det syrade smöret kajmak och krispig surkål. Servera gärna med kokt potastis eller ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalops med smak av balkan

Ingredienser

4 portioner
ca 800 högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
2 msk olja
1 1/2 msk vegeta (kryddblandning)
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 l vatten
2 1/2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 msk äppelcidervinäger
majsstärkelse
2 msk kajmak (+ extra som tillbehör)

Tillbehör

surkål

För alla

Kontrollera innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut kajmak.
Gör mjölkproteinfri: uteslut kajmak.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Johan

2021-01-28

Förstår inte hur det här receptet inte har högre betyg. Godaste kalopsen i världen. Köp en fin köttbit, koka minst en timme och glöm för guds skull inte kajmak (smetana).

Näringsvärde per portion

Energi 1806 KJ / 433 kCal
Fett 22 g
Salt 2.68 g
Kolhydrater 14 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden