Kalops med smak av balkan

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
2
Kalops med smak av balkan

Än är det inte dags att lägga kalopsen på hyllan! Den klassiska svenska grytan serveras här med goda tillbehör från Balkan - det syrade smöret kajmak och krispig surkål. Servera gärna med kokt potastis eller ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalops med smak av balkan

Ingredienser

4 portioner
ca 800 högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
2 msk olja
1 1/2 msk vegeta (kryddblandning)
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 l vatten
2 1/2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 msk äppelcidervinäger
majsstärkelse
2 msk kajmak (+ extra som tillbehör)

Tillbehör

surkål

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Jag körde 50cl öl extra och ca 10 små lagerblad. Kryddpepparn tog inte över alls! 30 går bra

Michael

2023-10-22

Förstår inte hur det här receptet inte har högre betyg. Godaste kalopsen i världen. Köp en fin köttbit, koka minst en timme och glöm för guds skull inte kajmak (smetana).

Johan

2021-01-28

Näringsvärde per portion

Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett22 g
Salt2.68 g
Kolhydrater14 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surkål med äpple och salladslök
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korvgulasch med paprika och surkål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga