Kalops med smak av balkan

Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
2
Kalops med smak av balkan

Än är det inte dags att lägga kalopsen på hyllan! Den klassiska svenska grytan serveras här med goda tillbehör från Balkan - det syrade smöret kajmak och krispig surkål. Servera gärna med kokt potastis eller ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Kalops med smak av balkan

Ingredienser

4 portioner
ca 800   högrev
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
1   palsternacka
100 g  rotselleri
2 msk  olja
1 1/2 msk  vegeta (kryddblandning)
1 msk  paprikapulver
1 tsk  salt
1 l  vatten
2 1/2 msk  konc kalvfond
2   lagerblad
10   svartpepparkorn
2 msk  äppelcidervinäger
majsstärkelse
2 msk  kajmak (+ extra som tillbehör)

Tillbehör

surkål

För alla

Kontrollera innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut kajmak.
Gör mjölkproteinfri: uteslut kajmak.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Jag körde 50cl öl extra och ca 10 små lagerblad. Kryddpepparn tog inte över alls! 30 går bra

Michael

2023-10-22

Förstår inte hur det här receptet inte har högre betyg. Godaste kalopsen i världen. Köp en fin köttbit, koka minst en timme och glöm för guds skull inte kajmak (smetana).

Johan

2021-01-28

Näringsvärde per portion

Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett22 g
Salt2.68 g
Kolhydrater14 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
603 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och paprikagulasch
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga