Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

35
6
Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Låt hela familjen njuta av salsiccia och rostade rotfrukter till middag. Den kryddiga korven är otroligt god då den redan innan har smak av vitlök och peppar. Tillsammans med rostade rotfrukter som bland annat morot och potatis passar en krämig gräslöksdipp som tillbehör. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Ingredienser

4 portioner
250 g
rotselleri
2
palsternackor
3
morötter
450 g
potatis (gärna cecile)
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
600 g
färsk salsicciakorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dippen med 2 tsk senap eller 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Hanna

4/13/2016

gjorde också på chorizo och min treåring älskade det, så det kommer jag nog fortsätta med. Skippade dock gräslöken för att göra det extra billigt och det funkade finfint ändå

Emil

3/19/2016

Vi tyckte färska salsicciakorven va fantastiskt god!

Janice

3/18/2016

Vi fick chorizo istället, jättegott! Men för starkt för barnen, så Salsiccian kanske hade passat dom bättre!

Näringsvärde per portion

Energi 3427 KJ / 819 kCal
Fett 52 g
Salt 6 g
Kolhydrater 47 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept