Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
6
Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Låt hela familjen njuta av salsiccia och rostade rotfrukter till middag. Den kryddiga korven är otroligt god då den redan innan har smak av vitlök och peppar. Tillsammans med rostade rotfrukter som bland annat morot och potatis passar en krämig gräslöksdipp som tillbehör. Ät och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Ingredienser

4 portioner
250 g  rotselleri
2   palsternackor
3   morötter
450 g  potatis (gärna cecile)
1 msk  olja
salt och peppar
1   ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
600 g  färsk salsicciakorv

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dippen med 2 tsk senap eller 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

gjorde också på chorizo och min treåring älskade det, så det kommer jag nog fortsätta med. Skippade dock gräslöken för att göra det extra billigt och det funkade finfint ändå

Hanna

2016-04-13

Vi tyckte färska salsicciakorven va fantastiskt god!

Emil

2016-03-19

Vi fick chorizo istället, jättegott! Men för starkt för barnen, så Salsiccian kanske hade passat dom bättre!

Janice

2016-03-18

Näringsvärde per portion

Energi3427 KJ / 819 kCal
Fett52 g
Salt6 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rotfrukter
Betyg 4.1 av 5.
101 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttsoppa
Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxsvanssoppa
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga