Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med rostade rotfrukter och gräslöksdipp

Låt hela familjen njuta av salsiccia och rostade rotfrukter till middag. Den kryddiga korven är otroligt god då den redan innan har smak av vitlök och peppar. Tillsammans med rostade rotfrukter som bland annat morot och potatis passar en krämig gräslöksdipp som tillbehör. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skala rotselleri, palsternackor och morötter och skär dem i bitar. Dela potatisen på längden. Blanda alla rotfrukter med hälften av oljan i en bunke, salta och peppra. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Hacka gräslöken och blanda med crème fraiche. Smaka av dippen med salt och peppar. 
  4. Stek korven på medelvärme i resten av oljan i en stekpanna ca 12 minuter. Vänd då och då.
  5. Servera korven med rotfrukter och dipp.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaksätt gärna dippen med 2 tsk senap eller 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g färsk salsicciakorv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3427 kJ / 819 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer