Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Råkostsallad

Behöver du ett tillbehör till din måltid? Gör en enkel råkostsallad på vitkål, morot och fänkål som tillför krisp och fräschör till vilken rätt som helst! Smaksätt med citron och salt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker och Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg eller Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor.

  1. Skala och riv morötterna grovt. Riv eller finstrimla vitkålen och fänkålen.
  2. Blanda med citronjuice och salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 400 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 fänkål (à ca 190 g)
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 121 kJ / 29 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer