Råkostsallad

Behöver du ett tillbehör till din måltid? Gör en enkel råkostsallad på vitkål, morot och fänkål som tillför krisp och fräschör till vilken rätt som helst! Smaksätt med citron och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Ingredienser
12 portioner
400 g morot
400 g vitkål
1 fänkål (à ca 190 g)
1 dl färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i t ex Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker och Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg eller Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi121 KJ / 29 kCal
Fett0.2 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentar
Hur förvara den flera dagar?
Marie louise
2024-12-15Hej Marie Louise! Förvara den i en burk med lock i kylen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-16