Citronstuvad sommarkål
![Citronstuvad sommarkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63467/cf_259/citronstuvad_sommarkal.jpg)
Att stuva späd vitkål eller spetskål tillsammans med citron blir ett fräscht och somrigt tillbehör till en riktigt god lammkorv.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
![Citronstuvad sommarkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63467/cf_259/citronstuvad_sommarkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g späd spets- eller vitkål
4 msk smör
2 1/2 dl mjölk (3 %)
2 1/2 dl vispgrädde
ca 2 msk majsstärkelse (Maizena)
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk örtsalt
1 krm nymalen vitpeppar
Till servering
persiljepotatis
korv
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning.
Gör så här
Tips
Om vitkålsstocken är i grövsta laget kan du koka den mjuk i grönsaksbuljong. Strimla sedan ner den i den färdiga stuvningen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott, hadde grönsaks buljongtärning i och lite Dijon senap med för lite mera piff på det hela....
Jill
2012-12-21