Citronstuvad sommarkål

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Citronstuvad sommarkål

Att stuva späd vitkål eller spetskål tillsammans med citron blir ett fräscht och somrigt tillbehör till en riktigt god lammkorv.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Citronstuvad sommarkål

Ingredienser

4 portioner
400 g späd spets- eller vitkål
4 msk smör
2 1/2 dl mjölk (3 %)
2 1/2 dl vispgrädde
ca 2 msk majsstärkelse (Maizena)
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk örtsalt
1 krm nymalen vitpeppar

Till servering

persiljepotatis
korv

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegott, hadde grönsaks buljongtärning i och lite Dijon senap med för lite mera piff på det hela....

Jill

2012-12-21

Testa liknande recept

Vitkålspanna med korv och tomat
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga