Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronstuvad sommarkål

Att stuva späd vitkål eller spetskål tillsammans med citron blir ett fräscht och somrigt tillbehör till en riktigt god lammkorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen fint, ta även med rotstocken om den är riktigt späd.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Lägg i kålen och fräs i någon minut. Tillsätt mjölk och grädde. Koka upp under omrörning. Låt småkoka under lock tills kålen är mjuk. Red av med majsstärkelse enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillsätt citronskal och juice. Krydda med örtsalt och vitpeppar.
  4. Till servering: Servera gärna med lammkorv.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning.

Tips

Om vitkålsstocken är i grövsta laget kan du koka den mjuk i grönsaksbuljong. Strimla sedan ner den i den färdiga stuvningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g späd spets- eller vitkål
  • 4 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Till servering
  • persiljepotatis
  • korv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?