Citronstuvad sommarkål

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Citronstuvad sommarkål

Att stuva späd vitkål eller spetskål tillsammans med citron blir ett fräscht och somrigt tillbehör till en riktigt god lammkorv.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Citronstuvad sommarkål

Ingredienser

4 portioner
400 g  späd spets- eller vitkål
4 msk  smör
2 1/2 dl  mjölk (3 %)
2 1/2 dl  vispgrädde
ca 2 msk  majsstärkelse (Maizena)
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  örtsalt
1 krm  nymalen vitpeppar

Till servering

persiljepotatis
korv

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning.

Gör så här

Tips

Om vitkålsstocken är i grövsta laget kan du koka den mjuk i grönsaksbuljong. Strimla sedan ner den i den färdiga stuvningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegott, hadde grönsaks buljongtärning i och lite Dijon senap med för lite mera piff på det hela....

Jill

2012-12-21

Testa liknande recept

Vitkålspanna med korv och tomat
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kålpudding med getmesesås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga