Citronstuvad sommarkål

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Citronstuvad sommarkål

Att stuva späd vitkål eller spetskål tillsammans med citron blir ett fräscht och somrigt tillbehör till en riktigt god lammkorv.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Citronstuvad sommarkål

Ingredienser

4 portioner
400 g  späd spets- eller vitkål
4 msk  smör
2 1/2 dl  mjölk (3 %)
2 1/2 dl  vispgrädde
ca 2 msk  majsstärkelse (Maizena)
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  örtsalt
1 krm  nymalen vitpeppar

Till servering

persiljepotatis
korv

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning.

Gör så här

Tips

Om vitkålsstocken är i grövsta laget kan du koka den mjuk i grönsaksbuljong. Strimla sedan ner den i den färdiga stuvningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegott, hadde grönsaks buljongtärning i och lite Dijon senap med för lite mera piff på det hela....

Jill

2012-12-21

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Carolina sweet slaw
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga