Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor
Mumsiga plättar med blomkål. Plättarna görs på blomkålspure, mjöl, mjölk och ägg. Servera blomkålsplättarna tillsammans med råkostsallad på morot och vitkål, och toppa med rostade solroskärnor.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
4 portioner
Smet
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
smör till stekning
Redan färdigt
1/2 sats blomkålspuré
1/3 sats råkostsallad
Topping
2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tillaga i ugn, som en ungspankaka, då smeten inte håller ihop.
Gustavo
2020-09-14Kan lika gärna göra vanliga pannkakor, bara extra jobb och de höll inte ihop alls när man stekte.
Sofia
2019-01-27Gott och friskt
Pontus
2018-12-10