Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Mumsiga plättar med blomkål. Plättarna görs på blomkålspure, mjöl, mjölk och ägg. Servera blomkålsplättarna tillsammans med råkostsallad på morot och vitkål, och toppa med rostade solroskärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Smet: Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och Blomkålspurén.
  2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg. Stek plättarna i omgångar i smör. 
  3. Topping: Servera plättarna med Råkostsallad och frön.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Välj en laktosfri blomkålspuré.
Gör mjölkproteinfritt: byt ur mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri blomkålspuré.

Ingredienser

Portioner: 4
Smet
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • smör till stekning
Redan färdigt
  • 1/2 sats blomkålspuré
  • 1/3 sats råkostsallad
Topping
  • 2 dl rostade pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer