Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

5
3
Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Mumsiga plättar med blomkål. Plättarna görs på blomkålspure, mjöl, mjölk och ägg. Servera blomkålsplättarna tillsammans med råkostsallad på morot och vitkål, och toppa med rostade solroskärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner

Smet

2 dl
vetemjöl
4 dl
mjölk
3
ägg
-
smör till stekning

Redan färdigt

1/2
sats blomkålspuré
1/3
sats råkostsallad

Topping

2 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Välj en laktosfri blomkålspuré.
Gör mjölkproteinfritt: byt ur mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri blomkålspuré.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Gustavo

9/14/2020

Tillaga i ugn, som en ungspankaka, då smeten inte håller ihop.

Sofia

1/27/2019

Kan lika gärna göra vanliga pannkakor, bara extra jobb och de höll inte ihop alls när man stekte.

Pontus

12/10/2018

Gott och friskt

Testa liknande recept