Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Mumsiga plättar med blomkål. Plättarna görs på blomkålspure, mjöl, mjölk och ägg. Servera blomkålsplättarna tillsammans med råkostsallad på morot och vitkål, och toppa med rostade solroskärnor.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner

Smet

2 dl  vetemjöl
4 dl  mjölk
3   ägg
smör till stekning

Redan färdigt

1/2   sats blomkålspuré
1/3   sats råkostsallad

Topping

2 dl  rostade pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Välj en laktosfri blomkålspuré.
Gör mjölkproteinfritt: byt ur mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri blomkålspuré.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Tillaga i ugn, som en ungspankaka, då smeten inte håller ihop.

Gustavo

2020-09-14

Kan lika gärna göra vanliga pannkakor, bara extra jobb och de höll inte ihop alls när man stekte.

Sofia

2019-01-27

Gott och friskt

Pontus

2018-12-10

Testa liknande recept

Halloumi- och broccoliplättar
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisplättar med cottage cheese och lingon
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccoliplättar med citronsmetana
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.3 av 5.
604 personer har röstat
Under 30 min att tillaga