Preppa veckan med glutenfria recept
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!
Till fler söndagspreppar
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
INGREDIENSER
1 ½ kg rostbiff i bit
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar).
INGREDIENSER
1 blomkål (ca 1 ½ kg)
2 dl crème fraiche
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär blomkålen i buketter och lägg i en kastrull.
2. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
3. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt.
INGREDIENSER
400 g morot
400 g vitkål
1 fänkål
1 dl färskpressad citronjuice
1 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv morötterna grovt. Riv eller finstrimla vitkålen och fänkålen.
2. Blanda med citronjuice och salt.
INGREDIENSER
500 g grönkål
3 msk neutral olja
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär bort den grova stjälken och skär bladen i mindre bitar.
2. Stek kålen tillsammans med vitlöken i omgångar 2-3 min tills den mjuknar. Krydda med salt.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats rostbiff
1/2 sats blomkålspuré
1/3 sats stekt grönkål med vitlök
1/3 sats råkostsallad
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva rostbiffen. Servera med blomkålspuré, stek grönkål med vitlök och råkostsallad.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats rostbiff
1/3 sats stekt grönkål med vitlök
TILLSÄTT
400 g bönpasta (fettuccine eller valfri pasta)
4 msk röd pesto
1 dl riven parmesan
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spar ca 2 dl av kokvattnet.
2. Strimla rostbiffen och värm i en kastrull tillsammans med stekta grönkålen, pesto och det sparade kokvattnet. Vänd ner pastan och servera med parmesan.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats rostbiff
1/3 sats stekt grönkål med vitlök
1/3 sats råkostsallad
TILLSÄTT
2 dl ris (gärna rundkornigt)
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
4 ägg
1 msk neutral olja
salt
srirachasås eller stark chilisås
GÖR SÅ HÄR
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla rostbiffen och blanda med soja. Blanda den stekta grönkålen med sesamolja.
2. Stek äggen i olja, lägg åt sidan och salta. Stek köttet hastigt tillsammans med sojan på hög värme.
3. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på kött, grönkål, råkostsallad och ägg var för sig. Ringa över chilisås.
REDAN FÄRDIGT
1/2 sats blomkålspuré
1/3 sats råkostsallad
TILLSÄTT
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
3 ägg
smör till stekning
2 dl rostade pumpakärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och blomkålspurén.
2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg. Stek plättarna i omgångar i smör. Servera plättarna med råkostsallad och frön.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn. Mums!
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.