Mjölksyrad rödbeta

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Mjölksyrad rödbeta

Syrade eller fermenterade rödbetor tar lite tid att göra, men det blir gott, riktigt gott. Syrade rödbetor passar som tillbehör till det mesta, i sallad till kött och chark eller att servera på ett buffébord.

Mjölksyrad rödbeta

Ingredienser

1 liter
600 g  skalade rödbetor (600 g motsvarar 0,8-1 kg oskalade)
200 g  vitkål
15 g  jodfritt salt (14 g motsvarar ca 3/4 msk)
1   glasburk med gummiring (volym à 1 liter)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 liter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Var kan man hitta jod fritt salt?? kan man ta vanlig salt istället?

Helene

2024-05-08

Hej Helene! Det behöver vara jodfritt annars syrars det inte. Falksalt har jodfritt. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-08

Över förväntan. Hade nästan glömt bort burken i kylen, provsmakade idag.Har nog stått i kylen mer än en månad nu , jättegod. Vill minnas att den pyste över väldigt i början så se till att burken står i en skål så det inte svämmar över rödbetsfärgat vatten. Jag körde med ” påstricket” vilket fungerar mkt bra.

Maria

2023-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 366 kCal
Fett1 g
Salt14 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Borsjtj på annat sätt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga