Mjölksyrad rödbeta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Mjölksyrad rödbeta

Syrade eller fermenterade rödbetor tar lite tid att göra, men det blir gott, riktigt gott. Syrade rödbetor passar som tillbehör till det mesta, i sallad till kött och chark eller att servera på ett buffébord.

Mjölksyrad rödbeta

Ingredienser

1 liter
600 g  skalade rödbetor (600 g motsvarar 0,8-1 kg oskalade)
200 g  vitkål
15 g  jodfritt salt (14 g motsvarar ca 3/4 msk)
1   glasburk med gummiring (volym à 1 liter)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 liter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 366 kCal
Fett1 g
Salt14 g
Kolhydrater68 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Borsjtj på annat sätt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Flädersnaps
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Gryta à la russe
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga