Surkål - syrad vitkål

Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat
22
Surkål - syrad vitkål

Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Att lyckas med mjölksyrat är inte så svårt som man tror. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Surkål - syrad vitkål

Ingredienser

ca 15 portioner
1 3/4 kg vitkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Måste det vara en burk med gummiring eller fungerar e.n burn med skruvlock lika bra?

Joel

2024-09-02

Hej Joel! Det behöver vara en burk med gummiring. Blir trycket för högt i burken så kan nämligen lite pysa ut. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-02

Hej Joel! Det bör vara en med gummiring eftersom det pyser ut lite när det blir högt tryck. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-02

Hur mycket salt i förhållande till kål ska man ha?

Helen

2024-08-23

Vad är det för fel när det inte börjar bubbla/jäsa?

Ann charlotte

2023-10-31

Näringsvärde per portion

Energi144 KJ / 34 kCal
Fett0.1 g
Salt1.41 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Surkål på rödkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw med äpple
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkålssallad med bönor och morötter
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pink acid
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkål och paprikasallad
Betyg 2.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga