Surkål - syrad vitkål
Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Att lyckas med mjölksyrat är inte så svårt som man tror. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
ca 15 portioner
1 3/4 kg vitkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi144 KJ / 34 kCal
Fett0.1 g
Salt1.41 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Måste det vara en burk med gummiring eller fungerar e.n burn med skruvlock lika bra?
Joel
2024-09-02Hej Joel! Det behöver vara en burk med gummiring. Blir trycket för högt i burken så kan nämligen lite pysa ut. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-02Hej Joel! Det bör vara en med gummiring eftersom det pyser ut lite när det blir högt tryck. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-02Hur mycket salt i förhållande till kål ska man ha?
Helen
2024-08-23Vad är det för fel när det inte börjar bubbla/jäsa?
Ann charlotte
2023-10-31